Last news in Fakti

5 Септември, 2003 00:00 851 0

Хижа "Пионерска" и Седемте рилски езера ще бъдат свързани с лифт

Двуседалкова въжена линия ще свърже намиращата се на 10 км. от Сапарева баня хижа "Пионерска" и Седемте рилски езера, съобщи кметът на града Цветан Динев. Съоръжението ще е с дължина 2,2 км. Горната станция на лифта е базирана на 50 м. югоизточно от хижа "Седемте рилски езера" на височина 2100 м. На нея в момента кипят усилени строителни работи, които трябва да бъдат завършени до първия сняг.

Пусковият срок на цялото съоръжение е август 2004 г. Капацитетът на лифта е 900 души на час, а реализацията на проекта струва 3 млн. лв. Въжената линия, която ще обслужва трасето е българско производство. Неин доставчик и основен изпълнител на строителните дейности е дупнишкото дружество "Атомик инвест". В изграждането на трасето е включено и местното предприятие "Специалремонт".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА