Last news in Fakti

7 Октомври, 2013 14:54 18 953 7

Начална цена от 204 EUR/кв.м за ваканционен имот

  • търг-
  • ваканционен комплекс-
  • фалит-
  • черноморие-
  • съдебен изпълнител

Ваканционен комплекс в строеж със 184 стаи разположен в черноморския град Поморие беше обявен за продажба от частен съдебен изпълнител. Това е вторият мащабен проект, чийто инвеститор фалира. Преди време друг комплекс със 186 стаи също беше обявен на търг.

Комплексът Rich Daddy се продава заедно с обособените площи за обществено обслужване и парцелът, върху който се намират сградите, чиято площ е 8.8 декара. Цената, от която стартира търгът, е 10.2 млн.лв. Комплексът е разгъната застроена площ от 25 512 кв.м., което прави по 204 EUR/кв.м. Това е доста под средната офертна цена на подобен тип имоти в черноморския град, където в момента се продават около 360 апартамента. Цената може да видите тук http://bit.ly/GHcas9.

Проблемите на инвеститора – Гудвин”, започнаха още от самото начало на реализиране на проекта през 2009 г. Строителството беше периодично прекъсвано и подновявано, заради ненавременно издължаване към строители. Акционери в дружеството са бизнесмени от Латвия и Украйна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1111

    1 7 Отговор
    Заветната цена от 200 евро/м2 е вече постигната...хахахахаха...Ей,доживяхте бе,мушмороци! Честито!
  • 2 alex xela

    4 4 Отговор
    Това е началната цена веее....Глей ся как се перат пари
  • 3 Easy ryder

    5 5 Отговор
    А честито на "инвеститорите".Къде са сега АХХХ кащите и охкащи балонени фантазьори да ни кажат коя година точно очакват 2000 евро квадрата.Уж 2010-та беше последния влак за купувачите пък се виждат още много влакове и от морето и от други части на страната.
    Кой продал 2008-ма продал другите "инвеститори" ще чакат влака само мургавелите да не им демонтират релсите и да не дочакат нищо.

    Коментиран от #4

  • 4 Тодор Колев

    4 4 Отговор

    До коментар #3 от "Easy ryder":

    Това е началната цена от която стартира търга. И банките гледат да си вземат тяхните пари, а парите на инвеститора горят. Един такъв комплекс е поне 400Е/кв.м. плюс цената на земята. Ако си толкова щастлив и имаш пари, то ходи дай 10.2 милиона за комплекса и тогава ще ти се върже мечтаната цена от 204Е/кв.м.
  • 5 Мартин 123

    1 3 Отговор
    боли ме ........ и 200лв да е цената....да фалират всичките
  • 6 Капиталист

    3 2 Отговор
    Ваканционен комплекс в строеж ............На какъв етап,груб ли?Те довършителните работи са най скъпи........за това са довършителн,защото те довършват......и за това е фалирал човека,грубият строеж е и най евтината част.Който го вземе за 200е2.да си приготви,поне още толкова ,а може и повече,зависи от проекта да го довършва.
  • 7 Руснака Руския

    0 1 Отговор
    това е първоначална цена на недовършена сграда. някой инвеститор като я купи на 200евро/кв.м. (а това е ПОД себестойността на Рич Деди), ще плати още 300евро/кв.м. и ще продава на 1300-1500евро. А вие продължавайте да се радвате на това, че цените на имоти са паднали! (кой болен мозък се радва на това не ми е ясно.... ама идиоти всякакви...)