8 Юни, 2023 18:30 26 778

Голяма българска компания строи завод за 50 милиона лева (СНИМКИ)

 • tesy-
 • завод-
 • шумен

Производствената мощност на TESY в Шумен ще е за термодинамични бойлери

Голяма българска компания строи завод за 50 милиона лева (СНИМКИ) - 1

Една от най-големите производители на интелигентни решения за отопление и топла вода в Европа – TESY, която е на пазара от 30 години, обяви, че започва строителството на завод. Той ще се намира в Шумен, а инвестицията на петата производствена база на компанията, е в размер на 50 млн. лв.

Новият завод ще бъде пуснат в експлоатация до края на 2024 г. и ще отговаря на съвременните стандарти за производителност, безопасност и енергийна ефективност.

На площ от 11 500 кв.м разгъната застроена площ ще има производствена част, разделена в две основни халета с високо автоматизирани и технологични заваръчна, емайлираща и асемблираща линии за водосъдаржатели за термодинамични и електрически бойлери, както и линии за краен монтаж на термопомпени агрегати и термодинамични бойлери. Предвидена е високостелажна складова система и около 4000 палетоместа с 6 товарни рампи. Административно-битовата зона ще бъде разпределена на три нива, включваща робо академия, офисна част с 50 работни места и релакс зона за 200 човека. Планираният годишен капацитет на фабриката ще бъде над 200 000 единици краен продукт.

Решението за инвестиция на компанията в България е продиктувано не само от стратегическото положение на страната ни, но и от планираните синергии с другите производствените мощности на TESY, с цел ефективно да се отговори на експоненциалното търсене на този тип продукти в Европа. Термодинамичните бойлери и термопомпите стават все по-популярни на глобално ниво, заради високата икономическа ефективност и устойчивост на тази технология.

Ръководството на TESY развиват и разширяват и екипа си. Освен планираните нови работни места и осигуряването на заетост на хората от Шуменския регион, компанията продължава програмите си за обучение за всички служители, както и стипендиантската инициатива за стажанти и млади специалисти, целяща да развие натрупаните им академични знания и прилагането им в практическа среда.

„TESY не спира да търси нови възможности за разширяване на бизнеса и извън страната. Търговският екип на компанията се разраства с нови хора от Европа, Африка и Азия, което допринася за навлизане на нови пазари и добавяне на нови клиенти“, каза по време на официалното отбелязване на 30-та годишнина, основателят и управител на TESY, Жечко Кюркчиев.

На събитието бяха представени и най-новите попълнения в портфолиото на компанията - термодинамичен бойлер за стенен монтаж TESY АquaThermica Compact, термопомпа за отопление, охлаждане и битова гореща вода TESY MultiThermica и електрически конвектор TESY FinEco Glass Cloud с технология AirSafe.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУКСвързани новини

 • Нов логистичен център в Шумен
  Нов логистичен център в Шумен
  Българската компания TESY откри своя логистичен център в Шумен. Инвестицията е на стойност 7 млн. лв. Разгънатата застроена площ на обекта е 4500 кв.м ...
  18.09.2019
  4 056
  12