Last news in Fakti

24 Юни, 2023 09:21 1 429 2

Проектите в имотния сектор ще трябва да включват зелени площи

  • грузия-
  • тбилиси-
  • зелени площи

Това задължават грузинските власти инвеститорите, решили да строят в страната

Проектите в имотния сектор ще трябва да включват зелени площи - 1

Разрешителните за строеж, издадени в Грузия от 2024 г., ще изискват задължително планиране на зелени площи. „Това е необходимо, за да осигурим зони за отдих за нови жилищни проекти и да се борим с „хаотичното застрояване““, каза Мая Битадзе, председател на комисията по опазване на околната среда на грузинския парламент.

Промените ще бъдат внесени под формата на промени в Кодекса за устройство на територията, които депутатите планират да приемат на трето четене.

Битадзе каза, че практиката на задължително използване на зелени площи в проекти за развитие, която се използва в Тбилиси от 2019 г., е показала, че е „полезна не само за града, но и за разработчиците“ и ще бъде разширена в други региони на Грузия.

Тя каза още, че общините в цялата страна ще съставят списъци с растения, които да бъдат използвани в необходимите зелени площи за проекти на различни места.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сигурно

    7 0 Отговор
    А в разбойническа България скоро и Мусала ще бетонират !!
  • 2 Гост

    3 0 Отговор
    В България не трябва да се разрешава строеж на блок, без поне едно подземно парко място на апартамент, нито без зелен покрив. А енергото трябва да се задължи да осее покривите на блоковете със соларни панели. Стига са пушили и денем. Поне денем може да не пушат тия тецове.