Last news in Fakti

2 Ноември, 2013 21:59 4 859 4

Испанските банки продават имоти на дъмпингови цени

  • испания-
  • банки-
  • криза-
  • жилища-
  • bankia

Това, за което редица икономисти предупреждаваха след началото на кризата, достигна връхната си точка в Испания. Правилният отговор на въпроса кога банките ще започнат масово да продават имотите, които са получили в резултат на необслужвани ипотечни кредити, се оказа 2013-та. Sabadell-CAM (един от водещите финансови учреждения в Испания) е продал за първите девет месеца на тази година 12 615 „изгорели” жилища.

Испанският банков конгломерат Bankia също започна кампания по продажба на лоши имоти под наслов „Сега или никога”. Впечатляващи са отстъпките, които Bankia предлага на продаваните от нея апартаменти – до 60% по-ниски цени от времето на пика на пазара. Банката изсипа и на без това сринатия пазар на недвижими имоти 2100 жилища, намиращи се в 300 населени места. Най-голям брой от тях са в района на Валенсия – 550 жилища. Почти толкова (530 апартамента) предлага в Каталония. В столицата обект на продажба са 450 обекта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нема Бира

    1 0 Отговор
    Ето защо чичко Гейтс се насочи към Испания! 60% отстъпка...

    Коментиран от #2

  • 2 аноним

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Нема Бира":

    Гейтс е инвеститор , ще купи на половин цена ,
    Но 1000 апартамента , които ще отдава под наем , но на Пазарни цени!

    и Тук банките продават жилища - през ЧСИ или с директно договаряне.........но това не означава - ЕВТИНО !!

    който е ходил на търг при ЧСИ или е преговарял с Банка - Знае

    Глупаците ще го разберат последни..
  • 3 емил чернаев

    1 0 Отговор
    То и тук чси продават,
    ама на по високи от пазарните цени и то в пъти
  • 4 Руснака Руския

    0 0 Отговор
    не се връзвайте на простотията от статия. "до 60% по-низки цени ОТ ВРЕМЕТО НА ПИКА НА ПАЗАРА", което сега си е днешна пазарна стойност