Last news in Fakti

16 Януари, 2014 14:39 1 677 0

Имотите в Черна гора ще поевтинеят

  • черна гора-
  • цени-
  • жилища

През 2014 г. се очаква черногорските банки да понижат лихвените проценти по ипотечните кредити. „Това ще спомогне за по-лесното реализиране на големи инвестиционни проекти, както и откриването на нови филиали на кредитни организации. Очаквам цените на имотите да продължат да спадат”, прогнозира Милойца Дакич, управител на Централната банка на Черна гора.

Проблемът с увеличаване броя на лошите ипотечни кредити се наблюдава още от началото на кризата. Въпреки това банковата система остава стабилна.

Други анализатори не са съгласни с мнението на управителя на Централната банка и смятат, че след като лихвите ще се понижават, то кредитирането ще стане по-достъпно, повече хора ще се насочат към покупка, а реализирането на повече сделки ще доведе до ръст на цените. Единственият вариант да се понижат лихвените проценти и в същото време и цените на имотите е ако предлагането значително надвишава търсенето. Черногорският имотен пазар обаче не разполага с чак толкова много жилища, за да се наблюдава подобна картина, категорични са анализатори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА