Last news in Fakti

12 Февруари, 2014 16:46 1 095 0

Променят начина на формиране на тръжната цена за държавни имоти

  • тръжна цена-
  • държавни имоти-
  • формиране
Променят начина на формиране на тръжната цена за държавни имоти - 1
Снимка: М. Богданова ©

Правителството направи изменения в Правилника за прилагане на Закона за държавната собственост, които предвиждат промяна при формирането на първоначалната тръжна цена за продажба на имоти – държавна собственост.

Към досегашното изискване търговете да стартират при цена не по-ниска от данъчната оценка, увеличена с 10%, се добавя изискване в първоначалната цена да бъде включена и балансовата стойност на изградените в имотите съоръжения, увеличена с 10 на сто. Тези съоръжения не подлежат на данъчно деклариране и не се включват в данъчната оценка.

„С приетата променя ще се осигури отчитане на вложените бюджетни средства за изграждането на съоръжения в имотите – държавна собственост, които не подлежат на данъчно деклариране” се посочва още във взетото от Министерски съвет днес решение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА