Last news in Fakti

5 Март, 2009 00:00 575 0

МО очаква да спечели над 5 млн. лева от 26 имота

  • трябва-
  • тръжна-
  • тръжна цена-
  • първоначална тръжна цена-
  • със застроена площ
Министерство на отбраната се надява да вземе около 5 млн. лева от продажбата на 26 военни имота. Търговете с тайно наддаване за тях ще бъдат проведени на 25, 26 и 30 март. Вече текат сроковете за закупуване на тръжната документация.

Най-скъп е имотът в Пловдив, който се намира на бул. "България" 238 А. Той е със застроена площ от 18 дка и първоначална тръжна цена е 821 000 лв. Пловдив държи и рекорд за най-скъпо предлаган магазин - 330 кв.м за 481 000 лв. Различни казармени райони и големи магазини се предлагат и в няколко други града. Първоначалната тръжна цена на бившето поделение в Гоце Делчев, което притежава 47 дка и 10 сгради със застроена площ от 939 кв.м, е 789 574 лв. 110 декара заедно с 11 сгради в местността Блатото до Свищов се предлагат с първоначална тръжна цена от 676 882 лв.

В края на миналата година МО също обяви десетки търгове за продажба на свой имоти, но те пропаднаха, тъй като в момента търсенето на големи парцели и магазини е замряло. Военните вече определиха и 14 критерия за закупуване на жилища. За целта министерството е отделило 25 млн. лв. Предлаганите апартаменти трябва да са построени след 1 януари 2003 г. Те трябва да имат удостоверение или разрешение за ползване на сградата, да са компактно разположени в един и същи вход, съответно блок. Жилищата трябва да имат кухненско обзавеждане, гараж или паркомясто. Фирмите ще могат да подават документи в МО до 19 март. Едномесечният срок обаче ще затрудни доста предприемачи да изпълнят условията за участие в конкурса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА