28 Май, 2024 09:06 4 381

Удължете живота на вашата мека мебел: пране и поддръжка за здравословен дом

Удължете живота на вашата мека мебел: пране и поддръжка за здравословен дом - 1

Редовното почистване на меката мебел и матраците е от съществено значение за поддържане на чистота и здравословна среда в дома. Въпреки това, те често остават пренебрегвани, когато става въпрос за редовно почистване.

Необходимостта от изпиране

С течение на времето, меката мебел и матраците натрупват прах, акари, бактерии и други замърсители. Това може да доведе до алергии, кожни раздразнения и други здравословни проблеми. Редовното почистване помага за премахване на тези замърсители и осигурява по-здравословна среда за живеене.

Освен това, редовното пране на матраци и пране на мека мебел значително удължава живота им. Прахта и мръсотията, които се натрупват с времето, могат да повредят влакната на тъканите, което води до износване и разкъсване. Чрез редовно пране и поддръжка, меката мебел и матраците запазват своята структура и външен вид за по-дълго време.

Колко често трябва да се почистват?

Експертите препоръчват меката мебел и матраците да се почистват поне веднъж на 6 месеца. За домове с домашни любимци или малки деца, това може да бъде необходимо дори по-често, тъй като те са склонни да замърсяват мебелите по-бързо. Знаете ли, че в градски условия, където нивото на прахови частици е високо, матраците и меките мебели събират прах колкото е собственото им тегло, само за период от около една година? В такава среда възможността за развитие на алергии и вируси се умножава многократно. Редовното пране на матраци ви гарантира по-добър сън в чиста и здравословна среда.

Колко струва почистването?

Цените за професионално почистване на мека мебел и матраци могат да варират в зависимост от размера на мебелите, както и от избраната фирма за почистване. Средната цена за пране на диван започва от около 40 лева, докато почистването на матрак може да струва между 10 и 30 лева на бройка.

Как да изберете фирма за почистване?

На www.domestina.bg потребителите могат лесно да сравнят цените и рейтинга на най-добрите фирми за почистване. Платформата предоставя възможност за директна резервация за посещение, което улеснява процеса на избор на подходяща фирма. Това е идеално решение за тези, които искат да намерят надежден и качествен изпълнител на най-добрата цена.

Заключение

Редовното почистване на меката мебел и матраците е от съществено значение за поддържането на здравословна домашна среда и удължаването на живота на мебелите. С помощта на платформи като Domestina, този процес става още по-лесен и достъпен, предоставяйки на потребителите възможността да направят информиран избор и да се възползват от професионалните услуги на най-добрите фирми в бранша.

За повече информация и резервации, посетете Domestina.bg.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК