Last news in Fakti

7 Юни, 2024 20:37 2 322 10

Национална компания получи 28 имота от правителството

  • правителство-
  • имоти-
  • промяна-
  • статут

Промениха статута на редица имоти

Национална компания получи 28 имота от правителството - 1
Снмика: БГНЕС

Правителството взе решение да прехвърли безвъзмездно правото на собственост върху имот - частна държавна собственост в град Бургас на Община Бургас. Поземленият имот е с площ от 311 кв. м. Общината ще го използва за построяване на улица, при съобразяване на законодателството и правилата в областта на държавните помощи. При нереализиране на предвиденото мероприятие в срок до 5 години от придобиването на имота, общината е длъжна да прехвърли собствеността върху него на държавата. Съгласно правителственото решение областният управител на Бургас трябва да упражнява контрол и да осъществява периодични проверки за изпълнението на решението.

По решение на Министерския съвет имоти в община Луковит от публична държавна собственост стават частна държавна собственост. Двата имота представляват терен в с. Дерманци с площ 3505 кв. м и 4 сгради в него и друг с площ 1100 кв. м заедно с едноетажна сграда в с. Бежаново. Поради отпаднала необходимост управлението им се отнема от Българската агенция по безопасност на храните и те преминават в управление на областния управител на Ловеч на основание разпоредби на Закона за държавната собственост.

Правителството предостави безвъзмездно на НК „Железопътна инфраструктура“ управлението на двадесет и осем имота - публична държавна собственост. Имотите са разположени на територията на с. Горна Василица, община Костенец. Това ще позволи реализацията на национален обект „Модернизация на железопътната линия София - Пловдив: жп участъци София - Елин Пелин и Елин Пелин - Септември“.

На НК „Железопътна инфраструктура“ се предоставя безвъзмездно и управлението на двадесет и пет имота - публична държавна собственост. Имотите се намират на територията на с. Петърч, община Костинброд, Софийска област. Това ще позволи реализацията на национален обект „Модернизация на железопътна линия София - Драгоман - сръбска граница: жп участък Волуяк - Драгоман“.

Кабинетът предостави безвъзмездно на НК „Железопътна инфраструктура“ управлението на единадесет имота - публична държавна собственост. Имотите са разположени на територията на Столична община, София област. Това ще позволи реализацията на национален обект „Модернизация на железопътен участък София - Волуяк, като част от проект „Развитие на железопътен възел София“.

Кабинетът отменя решението по т. 20 от Протокол № 22 от заседанието на Министерския съвет на 15 май 2024 г. Вносител на проекта на решението е министърът на регионалното развитие и благоустройството, като с него се обявява имот - публична държавна собственост, за имот - частна държавна собственост. Причина за отмяната е необходимостта имотът - предмет на решението, да продължи да се използва за изпълнение на публичните функции на Министерството на вътрешните работи.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    9 0 Отговор
    Не че нещо, ама това правителство не трябваше ли да се занимава само с организирането на изборите, а нещо взеха да правят подаръци в последния момент.
  • 2 Гошо

    6 1 Отговор
    Кви имоти ве кратуни балкански, след 20 години ще сте сръчкани най-много в 4 града барабар с патладжаните
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 "Кредит Маркет ООД"

    3 1 Отговор
    с управител Димитър Смиленов е най-некоректната фирма.

    Коментиран от #7

  • 7 Тц тц

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от ""Кредит Маркет ООД"":

    Затънал си до шия в дългове, Кочооо.
  • 8 КОЙЧО

    4 1 Отговор
    ДЪРЖАВА КРАДЕЦ И ПРЕСТЪПНИК
  • 9 НАСКО

    1 1 Отговор
    ТУЙ УМРЯЛО КУЧЕ ДЪРЖАВАТА НЕ СТАВА ЗА НИЩО И ЗА ПОМЕН ДОРИ
  • 10 хххх

    1 0 Отговор
    Главчо бърза да раздава, защото времето му изтича.