26 Януари, 2005 00:00 523 0

Кубратово е новият вариант за отпадъците на София

  • кремиковци-
  • кисьов-
  • кубратово
Кубратово е алтернативната площадка за завод за преработка на отпадъци, съобщи председателят на Столичния общински съвет (СОС) Владимир Кисьов. Досега се лансираше площадката в комбината "Кремиковци".

Теренът в Кубратово е около пречиствателната станция за отпадни води, каза Кисьов. Той допълни, че вече са проведени разговори с концесионера "Софийска вода", който е собственик на терена. Не е нужно да правиш пътуващ туризъм с отпадъци от Кубратово до "Кремиковци", каза в заключение Кисьов. От "Софийска вода" не бяха открити за коментар. Така не стана ясно как ще стане финансирането на проекта. Пречиствателната станция беше изградена по програма ИСПА. Кандидатстването по нея обаче отнема минимум 2 години, докато общината обеща в края на юни да затвори сметището в Суходол. Кисьов обясни, че заводът може да се построи след време, а през междинния период боклуците ще се компостират в инсталация в "Кремиковци".

След протестите в Суходол СОС взе решение, според което до 27 януари кметът Стефан Софиянски трябва да докладва за алтернативни площадки на тази в "Кремиковци". След това в едномесечен срок общинарите трябва да изберат каква технология ще се прилага - ново сметище, завод за боклуци или междинен вариант.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА