Last news in Fakti

14 Юли, 2014 14:24 1 052 0

Съдът отстрани от длъжност пловдивската кметица

  • съдът-
  • отстрани-
  • длъжност-
  • пловдивската-
  • кметица

Аргументите са, че ще пречи на разследването

Съдът отстрани от длъжност пловдивската кметица - 1
Снимка: БТА

Пловдивският окръжен съд отстрани от длъжност Райна Петрова, кмет на район „Централен”  в гр. Пловдив.

Срещу нея са повдигнати две обвинения за  длъжностни престъпления, извършени във връзка с доставката на хранителни продукти в детските градини на територията на район Централен в Община – Пловдив - по чл.282 ал.2 и чл.304б ал.1 от Наказателния кодекс.

Съдът намери, че са налице всички основания, предвидени в чл. 69 ал. 1, НПК за отстраняването на Петрова от длъжност. Тя е привлечена като обвиняема за умишлени престъпления от общ характер, извършени във връзка с работата й, и има достатъчно основания да се счита, че служебното й положение ще създаде пречки за обективното, всестранно и пълно изясняване на обстоятелствата по делото.

Съдът прецени, че продължаващото пребиваване на обвиняемата на местоработата й ще затрудни разследването. 
Определението не е окончателно и  подлежи на обжалване в 3 – дневен срок.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА