Last news in Fakti

15 Юли, 2014 13:54 3 036 2

ДАНС разби канал за детско порно

  • данс-
  • детско порно-
  • спецакция

Задържан е български гражданин, собственик и ползвател на IP-адрес, чрез който са разпространявани порнографски материали с малолетни и непълнолетни, съобщиха от ДАНС.

На 9 и 10 юли са проведени специализирани операции на територията на област Плевен и град Плевен.

При извършените процесуално-следствени действия на един адрес на 9 юли са намерени 2 броя преносими компютри и 3 броя стационарни компютърни конфигурации. Иззета е една от стационарните компютърни конфигурации, на която е установено наличие на инсталирани софтуерни продукти „emule” и файлове със съдържание, относимо към предмета на образуваното досъдебно производство.

Задържано е едно лице – български гражданин, собственик и ползвател на IP-адреса, чрез който е реализирана незаконната дейност. Установено е, че лицето, посредством софтуерни продукти „emule” и чрез връзка „peer to peer” е разпространявало файлове, съдържащи порнографски материали на лица, ненавършили 16-годишна възраст.

При извършено претърсване на жилище в град Плевен на 10 юли е открита и иззета компютърна конфигурация, във файловата структура на чийто хард диск са установени видео-файлове с порнографско съдържание с участието на малолетни и непълнолетни лица.

Установено, е че чрез софтуер за споделяне „EMule” са придобивани, съхранявани и разпространявани файлове с въпросното порнографско съдържание.

Образувано е досъдебно производство.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Shmeker

    2 0 Отговор
    А какво става ако децата са навършили 16?

    Коментиран от #2

  • 2 Кобрата

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Shmeker":

    добър въпрос