Last news in Fakti

7 Август, 2014 13:29 1 472 0

Менте данъчен "вършее" в Приморско

  • менте-
  • данъчен-
  • "вършее"-
  • приморско

Задържан е 30-годишен мъж от Шумен, представял се за данъчен в Приморско. Полицаите от Приморско работили по сигнали за данъчен инспектор, търсещ контакт със собствениците на търговски обекти и хотели на територията на курорта, за да им помогне за «оправяне на данъчни проверки и написани актове».

Задържаният е с инициали  Г.М., криминално проявен с 12 излежани присъди за подобни измами. Констатирано е, че ако не успее да осъществи контакт със собствениците, измамникът си оставял телефония номер и очаквал те да му се обадят за да се договорят за несъставянето на констативни актове и налагането на наказания. Установено е, че 30 годишния мъж само за една вечер / за времето от 22.00 до 23.00 ч. / успял да се срещне със :
собственика на ресторант в Приморско, от който получил сумата от 300 лв.
с управителя на магазин в Приморско, на който поръчал да му подготвят 200 лв. за да ги вземе на следващия ден
с продавачка на магазин за сувенири в Китен, на която дал телефония си номер и поръчал да му се обади собственика на фирмата.
с управителите на няколко хотелски комплекса на територията на Община Приморско, на които поръчал да му подготвят парични суми в размер между 200 и 300 лв., които да вземе на следващия ден .

Полицейското задържане на Г.М. е удължено за срок от 72 часа с прокурорско постановление, като предстои цялостно документиране на престъпната му дейност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА