Last news in Fakti

15 Декември, 2014 16:23 1 552 2

Секретно заседание на службите за Сертов

  • секретно-
  • заседание-
  • службите-
  • сертов

В нея участваха прокурори, главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и директорът на Столичната полиция Младен Маринов

Предприетите действия за издирването на Сертов, както и версиите за неговото изчезване бяха обсъдени на работна среща в прокуратурата.

Тя започна в 11 часа. В нея участваха прокурори, главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и директорът на Столичната полиция Младен Маринов, те обаче не дадоха изявления.

„Няма образувано досъдебно производство. А целта на това съвещание е да докладват по този случай, както и по някои други случаи от последните дни. Не мога да кажа подробности за случая със Сертов, защото не съм човек, който провежда непосредствено разследването. На този етап това е наистина всичко, което можем да споделим с вас”, заяви пред журналистите вътрешният министър Веселин Вучков.

Той съобщи, че няма нова информация по случая.

"МВР очаква сериозна подкрепа от разузнавателните служби и ДАНС, за да бъде открита някаква следа от изчезналия Петко Сертов. Издирването е съвместна дейност, при това на всички служби във вътрешното министерство, защото нашата дейност е основно на територията на страната. Силно се надявам господин Сертов да е жив и здрав и по някакъв начин да индикира чрез своите близки, че не е застрашен. Силно се надявам да е така", заяви пред журналисти Вучков.

Проблемът с видеонаблюдението в София, според вътрешния министър, е свързан с лицензионните права на софтуера на камерите. Вучков посочи, че за да продължат да работят нормално, МВР трябва да превежда пари на фирми, които не са избрани след проведена обществена поръчка, както е по закон. МВР ще направи опит да реши проблемите в системата с видеонаблюдението в София без чужда помощ, обясни министърът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mentra

    1 0 Отговор
    Събрали се и какво,този много знае за далаверите в ДАНС и сигурно ще го самоубият.
  • 2 mediator37

    0 0 Отговор
    Отишъл човекът да мацне две узакита с панирани октоподчета в Халкидики и половин България на нокти.