Last news in Fakti

17 Декември, 2014 13:45 1 068 0

Цацаров поиска отстраняването на двама съдии от Раднево

  • раднево-
  • съдии-
  • цацаров-
  • отстраняването

Исканията са във връзка с разследванията срещу Петрова и Драганов, които се започнаха от края на миналия ноември тази година и са под ръководството на Специализираното звено за противодействие на престъпления, извършени от магистрати

Днес Сотир Цацаров внесе във Висшия съдебен съвет (ВСС) искания за отстраняване от длъжност на двама съдии от районния съд в гр. Раднево – Люба Петрова и Евелин Драганов, до приключването на наказателните производства, водени срещу тях, съобщиха от Прокуратурата.

Исканията са във връзка с разследванията срещу Петрова и Драганов, които се започнаха от края на миналия ноември тази година и са под ръководството на Специализираното звено за противодействие на престъпления, извършени от магистрати, създадено между Софийска градска прокуратура (СГП) и Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС).

На 9 декември 2014 г.  съдия Люба Петрова бе обвинена за това, че в началото на месец октомври 2013 г. в частен дом в гр. Раднево е подбудила свидетел към лъжесвидетелстване по гражданско дело. Обвинена е още и за това, че на 8 октомври 2013 г., в качеството си на свидетел по гражданско дело, е потвърдила устно и съзнателно неистина.

В периода от месец март 2011 до месец септември 2013 г., в нарушение на Закона за кредитните институции, е предоставяла кредити и с тези си действия е получила неправомерни доходи в размер на 47 895 лв.

Петрова е обвинена и че в периода 11 септември 2013 г. До 14 януари 2014 г. в гр. Раднево, в условията на продължавано престъпление е извършила следните деяния: неизпълнение на служебните си задължения като районен съдия, като не си е направила отвод по граждански дела, предвид приятелските й връзки с една от страните, и е издала изпълнителни листа за незабавно изпълнение за плащане на суми в размер на 40 699. 52 лв.

В края на месец ноември 2014 г. Специализираното звено повдигна обвинения и срещу Евелин Драганов. Той е обвинен за това, че на 5 септември 2013 г. е заплашил служителка на съда, при изпълнение на служебните й задължения, с убийство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА