6 Януари, 2015 09:10 1 594 0

Адвокатката на Златанов подозира, че баща й е убит заради тефтерчето

  • ирен савова-
  • златанов-
  • тефтерчето-
  • адвокатката-
  • баща

В деня на смъртта му при пътен инцидент тя смята, че са искали да я отвлекат

Адвокатката на Златанов подозира, че баща й е убит заради тефтерчето - 1
Снимка: Нова телевизия

Адвокатката на Филип Златанов Ирен Савова подозира, че баща й е убит при пътен инцидент заради случая с тефтерчето, съобщиха от Нова телевизия.

Инцидентът е станал на 9 декември, а в същия ден Савова получава странни обаждания, заради които подозира, че дори е направен опит да бъде отвлечена.

"Рано сутринта ми се обади мъж, представящ се зам.-шеф на полицейския участък в Божурище и настояваше да бъда адвокат на един от задържаните. Мотивът му беше, че лично му се е обадил посланикът на Словения, че става въпрос за чужд гражданин и посолството моли много настоятелно. Уговорихме се да се чуем в по-късен час”, разказа адвокат Савова.

"След като разбра, че няма да изляза веднага от кантората и че това, което предлагам е да отиде друг колега, тогава започна да ми предлага всякакви варианти, за да се съобразят с моята програма, за да бъда лично на мястото в Божурище. Стигнахме до уговорка за 17.00 часа, за да направим съответните проверки. В момента, в който тази проверка приключи, се оказа, че такъв човек не съществува и няма подобен служител в РПУ-Божурище. Опитах да се свържа обратно на телефона, но вече нямаше връзка”, разказа още адвокатката.

"В 18.30 часа ми се обадиха, че е станал инцидент с баща ми и е прегазен на Околовръстното шосе в Ихтиман. Това, което ме разочарова и заболя е, че два часа и половина ние чакахме следствен екип, не беше отцепен пътя от двете страни. Звъняхме на телефон 112 многократно. Още по-странното е, че имаше едно веществено доказателство, което не беше иззето по съответния ред. Става въпрос за стъкло от фар на автомобил, което беше до баща ми. Това говори за или слаб професионализъм, или за умишлена постъпка”, на мнение е Ирен Савова.

Тя допусна да има връзка с тефтерчетата на Филип Златанов, но заяви, че това е работа на досъдебното производство и прокуратурата, които трябва да докажат дали има подобна връзка. Савова обаче допълни, че по такъв сигнал не се работи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА