Last news in Fakti

14 Януари, 2015 12:32 8 571 5

Разбиха група за мокри поръчки

  • разбиха-
  • група за мокри поръчки

Задържана е доведена дъщеря на бивш митнически шеф

Разбиха група за мокри поръчки - 1
Снимка: БТА

Днес, под ръководството на Апелативната специализирана прокуратура, започна операция на територията на столицата., съобщиха от прокуратурата и МВР.

Действията са насочени към задържането на въоръжена организирана престъпна група, съпричастна към извършването на поръчкови убийства, наркотрафик и наркоразпространение, силови действия, причиняване на телесни повреди, палежи, съхранение и използване на оръжия и взривни вещества.
Процесуално-следствените действия са на 11 адреса в различни райони на столицата продължават и в момента.

Направени са обиски на жилища в столичния квартал "Бояна". Към момента е ясно, че са арестувани 6 души.

По информация на Дарик и bTV в престъпната схема е замесена и доведената дъщеря на бившия митнически шеф Христо Кулишев - Мила Георгиева. Тя беше уличена в ДДС измами през 2012 г. при операция на МВР, наречена „Универсалните”. Според bTV Георгиева е склонявала сина си Мартин да участва в престъпна дейност. Той е известен с прякорите Мартин-Джито и Малкия Митьо Очите, свързван е с разпространение на наркотици. Адресът, на който живеят, е на ул. „Владимир Димитров-Майстора” в кв. "Бояна".

По информация на БНТ задържаните са заподозрени за извършването на 4 поръчкови убийства и 4 опита за поръчкови убийства. Едно от тях по неофициална информация е било срещу 44-годишния Георги Семерджиев, известен като Жора Шопа, смятан за приближен на Евелин Банев-Брендо. Шопа беше прострелян с 4 куршума на 1 юни миналата година, но оцеля след нападението.

В спецоперацията  участват над 200 служители на прокуратурата и главните дирекции „Криминална полиция“ и „Охранителна полиция“ /Дирекция „Жандармерия“/.

Задържаната група за поръчкови убийства е била наблюдавана от МВР повече от два месеца. Това обяви заместник-главният секретар на МВР Георги Костов пред журналисти преди заседание на вътрешната парламентарна комисия, съобщи „Фокус”.
 

„Не мога да конкретизирам нищо повече от дадената информация от пресцентъра на МВР, защото в момента има процесуално-следствени действия под надзора на Специализираната апелативна прокуратура. Задържаните са над 5. Групата се наблюдава повече от 2 месеца”, уточни той.

Паралелно с това се е провела днес и спецоперация в софийски хостели за нелегално пребиваващи бежанци.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кмета

    0 1 Отговор
    Днес в северна България започна посяването с вирусни заболявания повторно днес в 12;55часа Свищов ,Търново ,Русе ,Плевен ,Монтана Търговище ,Разград пазете се от излизания и престои на открито .
  • 2 митко

    2 1 Отговор
    СЕГА ЛЕКАРИТЕ ЩЕ ГИ ИЗКАРАТ МНОГО АМА МНОГО БОЛНИ А НАШАТА МИЛА И ЧЕСТНА ПРОКУРАТУРА ЩЕ ГИ ОСВОБОДИ
  • 3 ББ

    1 2 Отговор
    Бойко започва да натиска :)
  • 4 Змей Горянин

    0 0 Отговор
    Поредната показна акция, не вярвам нито на прокуратури, нито на съдии, още повече пък на ченгета, дано не съм прав!
  • 5 kvadrata

    1 1 Отговор
    а румен бушона го оставихте да си вилнее, къде плаща къде не