Last news in Fakti

15 Януари, 2015 17:10 3 398 1

И синът на Христо Кулишев замесен в групата за мокри поръчки

  • мила георгиева-
  • христо кулишев-
  • група за мокри поръчки

Мила Георгиева и сина й Мартин се издирват

Синът на бившия шеф на Агенция "Митници" Христо Кулишев - Максим Кулишев също е участвал в организирана престъпна група за поръчкови убийства, която беше разбитата вчера. Обявена за лидер на групата е доведената дъщеря на Кулишев Мила Георгиева и нейният син Мартин Георгиев. Издирва се и Пламен Цеков.

На пресконференция днес председателя на Специализираната апелативна прокуратура Даниела Петкова и главния секретар на МВР Светлозар Лазаров дадоха официална информация за дейността на групата.
В акцията са задържани осем души. Мила и Мартин се издирват, след като в сряда не са били задържани при полицейска акция в кв. "Бояна". В групата са участвали още съпругът на Георгиева и биологичният й брат.

"Групата се занимава с палежи, разпространение на наркотици и опити за убийства. До момента са извършени множество процесуално следствени действия, разпитани са 5 лица, от които четирима пред съдия и са дадени показания. Направени са разпознавания, извършени са множество претърсвания и изземвания от дома на Мила Георгиева и сина ѝ", посочи Даниела Попова. Тя заяви още, че в дома им са открити и са иззети множество наркотични вещества, основно марихуана, намерени са и оръжия.

"Иззети са и мобилни телефони, както и лаптопи, на които ще бъдат назначени компютърни експертизи. Реализацията беше извършена и подготвена в много кратък срок и смятам, че е много успешна за началото на тази година. Към момента 10 са общо лицата в тази организирана група", разказа още Попова.

Групата е действала от началото на 2012-а година.
Първият сигнал, след който МВР започва да работи, е от юни 2014-а година след стрелба по криминално проявения Тихомир Дочев.

"Тогава колегите започнаха да събират информация. На по-късен етап, когато всичко се потвърди, беше докладвано в съответната прокуратура и е образувано досъдебното производство за въоръжена организирана престъпна група", заяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

“Има разследване за убийства, но към момента няма да се уточнят, но става дума за довършени убийства. През месец април 2014 година е имало опит за убийство на Тихомир Дочев Дочев, като става дума за стрелба с огнестрелно оръжие по автомобила, който е управлявал в кв. "Бояна". През 2014 година е прострелян с огнестрелно оръжие Георги Семерджиев с 3 изстрела, в кв. "Лозенец". През 2013 година е имало опит за убийство на Радостин Петров Бързанов, чрез взривно устройство, поставено под автомобила му, като това се е случило в Слънчев бряг", заяви Лазаров и добави, че лицата се разследват и за наркотрафик, съвместно със сръбски наркогрупировки.

До операция по задържането на групата се стига по спешност, след като до МВР достига достоверен сигнал, че част от групата е поръчала убийствата на друга част от нея заради обтегнати отношения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 чячя

    1 0 Отговор
    Защо ще ги арестуват оставете ги да си свършат работата държавата като не може те поне могат.