Last news in Fakti

21 Януари, 2015 17:23 15 206 10

Клиент с качулка обира таксита

  • клиент-
  • качулка-
  • обира-
  • таксита

Това съобшение се върти на таблетите на таксиметровите водачи във Варна

Неизвестен засега обирджия тероризира такситата във Варна, научи Varnautre.bg. От седмица водачите са в паника заради мъж, който е нападнал няколко техни колеги от различни фирми.

Обирджията е висок, около 40-годишен и обикновено се качва на такси в района на квартал "Трошево". Обирите стават нощем. Мъжът се качва в колата облечен със суичър и качулка на главата. Когато таксито тръгне, той вади нож, заплашва водача и прибира оборота му.

В момента на таблетите, чрез които таксиметровите водачи в града получават поръчките си от централите, се разпространява и снимка на престъпника. Сред рекламите на заведения и фирми клиентите могат да видят и информацията, че полицията издирва "особено опасен" престъпник " за въоръжен грабеж и нападение над таксиметрови водачи". Съобщението, на което е поместена и снимка на късо подстриган мъж с ъгловати черти и едва набола брада, предупреждава водачите да не предприемат самоинициатива по обезвреждането му.

Периодично таксиметровите шофьори проверяват по телефона колегите си през нощта, особено, ако те са тръгнали за поръчка в район "Младост". В някои от фирмите вече има и специални "кодови фрази", с които при обаждане водачът може да сигнализира, че вози съмнителен клиент.

В нощта на 9 срещу 10 януари са регистрирани два обира на таксиметрови шофьори на различни компании, които са станали в рамките на много кратко време, съобщи за Varnautre.bg говорителят на полицията Ивана Милева. Тя уточни, че въпросният грабител все още не е установен. Мъжът от снимката пък е задържан, но по данни на полицията той няма съпричастност към двата случая на обири на варненски таксиджии. "Той е задържан за други престъпления, извършени на територията на Бургас и това, че снимката му се разпространява в таксиметровите коли във Варна, не означава, че има общо с обирите в тях", посочи Милева. "Извършителят все още се установява", завърши тя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факира

    1 5 Отговор
    Eeeе....време беше ! Може да не звучи хубаво ама толкова съм "разочарован" от простащината на БГ таксиметровите шофьори че се радвам на тази новина. Да е жив и здрав симпатягата. Все пак да не ги наранява, само да ги плаши :-))

    Коментиран от #2

  • 2 Красо Зелето

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Факира":

    Не е хубаво да се радваш, на чуждото нещастие да го знаеш. Не, че ще ти се случи нещо, но от човешка гледна точка, това говори много лошо за тебе! ДА съгласен съм с теб, че таксиметровите шофьори са много груби, и много аругантни, но не всички. Просто има определен процент от тях който е***а м****а на другите свестни такива. НЕ съм таксиджия, но съм бил преди години. Просто каквото и да си кажем, да си цял ден по пътя няма как да се образоваш, по-скоро събираш само негативни моменти, и после се чудиш на кой да ги предадеш, и това са клиентите и пешеходците, като не изключваме и останалите шофьори на пътя. Но както се казва, който търси намира.

    Коментиран от #5

  • 3 mentra

    2 1 Отговор
    Много хитър начин са измислили бакшишите когато имат нужда от пари,ами шефе обраха ме.
  • 4 Vasik Atanasova

    7 0 Отговор
    БАКШИШИ КАРАТ БЕЗОБРАЗНО И НАГЛО ТЕ ЗАСИЧАТ

    Коментиран от #6

  • 5 Факира

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Красо Зелето":

    Преди години таксиджийте бяха други, по слабички, по-човечни и тн. Сега в момента 90 % имат вид на квартални дебели деб.ли, които само ходят от заведението за бързо хранене до колата, сприхави, избухливи, скандалджии и тн и тн.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Обирджията

    0 0 Отговор
    Ееее, те ако е някой обикновен човечец има да му се правят на интересни, има да му се святкат. Сега се стреснаха, а!? Хаха, значи били много плашливи бе. Къде им останаха станциите дето се свикват да се перчат на някой дето е решил да си защити правата. Горкичките. Вечер се въртят. Да не заслабнат случайно.
  • 8 Виж колко си точен

    0 0 Отговор
    Да, който търси намира. Сега от какво се жалвате. Ами ако този човечец е пострадал от някой таксиджия и си изкарва негативите на останалите, както вие на другите хора на пътя. Ми който търси намира, както се казва. Ти го каза.
  • 9 Ok super trans

    0 0 Отговор
    .аси лигльотите. Когато надувахте с помпите апаратите и късахте главите на хората, не ревундихте. А сега олеле.
  • 10 999

    0 0 Отговор
    Всяко действие има противодействие закон.