Last news in Fakti

3 Април, 2015 16:06 1 587 5

Мъж загина при опит за кражба на ел. проводници

  • мъж-
  • загина-
  • опит-
  • кражба-
  • проводници

Тялото му е открито със следи от тежки изгаряния до електрически стълб

Мъж загина при опит за кражба на съоръжения на ЧЕЗ, съобщиха от компанията.

Рано тази сутрин служители на компанията бяха сигнализирани от органите на реда за инцидента, станал в близост до село Гуцал, община Самоков. Тялото е открито със следи от тежки изгаряния до електрически стълб на ЧЕЗ. При извършената проверка е констатирано, че мъжът се е качил на стълба и е направил опит да открадне проводници под напрежение. 

През последните години кражбите и увреждането на национални инфраструктурни обекти не само нанасят щети за милиони левове на редица ютилити, комуникационни и транспортни компании и икономиката на страната като цяло, но се превръщат във все по-голяма заплаха за сигурността и безопасността на българските граждани и застрашават човешки животи – както на извършителите на посегателствата, така и на невинни хора.

ЧЕЗ противодейства според възможностите си на кражбите на съоръженията от електроенергийната инфраструктура. За да се постигнат желаните резултати обаче са необходими законодателни промени, по-строги наказателни мерки и по-стриктен контрол от страна на компетентните органи.

Компанията призовава посегателствата над елементи от инфраструктурата да бъдат третирани като престъпления срещу националната сигурност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    2 0 Отговор
    Неинтегриран български гражданин. Това няма край.
  • 2 танашиба танахака

    2 0 Отговор
    това ще да е само някой циганин-те и катеричките знаят че жицата не се пипа че има ток и трепе...ама защо е бил само един не ми е ясно...сега ще кажат че "нямало работа" и за това крадял
  • 3 некойси

    2 0 Отговор
    Отново юфимизъм ... да си го кажем направо ... крадлив циганин беше изпържен докато се опитвал да краде оставяйки някого без електричество.
  • 4 гост

    1 0 Отговор
    Неее...този сигурно е електотехник на батсали ? хахахаха
  • 5 я съм от село

    0 0 Отговор
    абе къв мъж той си е жив вече умрял циганин що занимавате интернет пространството с тия глупости