Last news in Fakti

20 Април, 2015 16:42 2 084 1

Отмениха присъдата на баща, убил дъщера си

  • присъдата-
  • баща-
  • дъщера-
  • убил-
  • пламен петров-
  • отмениха

Поради допуснато процесуално нарушение по наказателното дело, протекло по съкратената процедура, то е върнато за ново разглеждане от друг състав на Окръжния съд в Русе

Апелативният съд във Велико Търново отмени 16-годишната ефективна присъда на 39-годишния Пламен Петров от Русе, съобщи БНР.

Той е обвинен, че на 20-и април 2014-а година умишлено и по особено жесток и мъчителен начин е убил седемгодишната си дъщеря.

Поради допуснато процесуално нарушение по наказателното дело, протекло по съкратената процедура, то е върнато за ново разглеждане от друг състав на Окръжния съд в Русе.

Факти.бг припомня, че в края на януари тази година Пламен Петров бе осъден на 16 години при първоначален строг режим за умишлено убийство на рождената му дъщеря, убита по особено жесток и мъчителен начин.

Тогава прокуратурата поиска доживотен затвор без право на замяна. Мъжът бе определен от националния консултант по съдебна психиатрия доц. Петър Маринов като "тежък психопат". Експертът бе категоричен, че към момента на убийството Петров е съзнавал напълно какво върши.

Тогава подсъдима по делото бе и съпругата му Емилия, която не е оказала помощ на детето.

Убийството бе извършено през деня на Великден, в семейния апартамент в Русе след избухнал скандал. Петров преби зверски 7-годишната Пламена, защото не можела да чете добре.

От обвинителният акт стана ясно, че момиченцето е било бито по цялото тяло с ръце, крака, с метла и с точилка. Според съдебно-медицинската експертиза причина за смъртта е разкъсване на сърдечния мускул.

По време на убийството в жилище е била и втората дъщеря на Пламен - 4-годишната Десислава, която след това беше настанена в социален дом. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Klozet Fekalov

    0 0 Отговор
    малееееее СРАМ ме е,СРАМ ме е че живея в тая помийна дупка България....."пребил я с токати и точилка" горкото момиченце и му дават 16г затвор....гати отровната държавица