Last news in Fakti

27 Април, 2015 11:31 1 691 6

1 г. затвор за подпалвача на Джумая джамия

  • джумая джамия-
  • потвълвача-
  • затвор-
  • виктор александров

Пловдивският окръжен съд осъди подсъдимия Виктор Александров, който се опита да запали „Джумая джамия“, на една година лишаване от свобода при първоначален строг режим, съобщиха от съда.

Той беше признат за виновен в това, че на 5 януари 2015 г. в гр. Пловдив е направил опит да запали сграда със значителна стойност - „Джумая джамия" на стойност 1 248 800 лева, собственост на Мюсюлманско Настоятелство - Пловдив, като имуществото има историческа и художествена стойност и деянието е останало недовършено по независещи от волята на дееца причини.  

На 5 чнуари 2015 г. в гр. Пловдив е отнел чужди движими вещи - 2.600 литра бензин A 95Н на стойност 5,46 лева, от владението на фирма „Арена И.Т." ЕООД гр. Пловдив, без съгласие на ръководството на дружеството с намерение противозаконно да ги присвои.

Същия ден в 20 часа вечерта подсъдимият Виктор Александров излязъл от дома си в гр. Пловдив, като носел със себе си бутилка с мастика. Той отишъл в центъра на града в градинката в близост до сградата на „Джумая джамия" и там изпил носената с него мастика. Наблюдавайки сградата на „Джумая джамия" Александров взел решение да я запали, тъй като смятал, че такава сграда не трябва да има в центъра на Пловдив. В изпълнение на намисленото Александров се снабдил с дизел от бензиностанция, с която започнал да залива дървената облицовка на стените на джамията, за да я подпали, но пламъците угаснали. После Александров запалил една от пластмасовите саксии за цветя долепени до дървената ламперия, която също залял с дизелово гориво и саксията започнала да гори. Огънят в горящата саксия бил угасен от служители в „Общинска охрана”, а за случилото се били уведомени полицейски служители, които задържали подсъдимия.

Делото се разгледа по реда на съкратеното съдебно производство, при което подсъдимият признава фактите и обстоятелствата по обвинението и  наложеното наказание се редуцира.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.   


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    0 0 Отговор
    .аси тъпака
  • 2 Станислав

    0 0 Отговор
    Не е възможно журналист да допуска 2 правописни грешки в една дума, която при това е в заглавието на статията. Няма права да напише " потпълвача ". Отчайващо е !
  • 3 Станислав

    0 0 Отговор
    Не е възможно журналист да допуска 2 правописни грешки в една дума, която при това е в заглавието на статията. Няма право да напише " потпълвача ". Отчайващо е !
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 газета правда

    0 0 Отговор
    Пуснете човека !