Last news in Fakti

9 Януари, 2015 13:41 1 214 1

Подпалвачът на „Джумая джамия“ остава в ареста

  • подпалвачът-
  • джумая джамия-
  • остава-
  • ареста

Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че той е извършил деянията, в които е обвинен

Подпалвачът на „Джумая джамия“ остава в ареста, съобщиха от Пловдивският окръжен съд.
Съдът взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на Виктор А.

Срещу него са повдигнати обвинения за това, че на 5 януари 2015 г. в гр. Пловдив е направил опит да запали сграда със значителна стойност „Джумая Джамия” в гр. Пловдив, която има историческа и художествена стойност, като деянието е останало недовършено по независещи от волята на дееца причини.

На 5 януари 2015 г. в гр. Пловдив е отнел чужди движими вещи – 3 л. бензин, собственост на фирма „Ирена” ИТ ЕООД гр. Пловдив без съгласието на дружеството, с намерение противозаконно да ги присвои.

Съдът намери, че са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най – тежката мярка за неотклонение спрямо него. Той е обвинен в умишлени престъпления, за които се предвижда наказание лишаване от свобода. Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че той е извършил деянията, в които е обвинен.

Съдът прецени, че е налице реална опасност да извърши престъпление и да се укрие, ако спрямо него бъде взета по-лека мярка. При определяне на най-тежката мярка беше взет предвид и факта, че обвиняемият е осъждан.

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.
      
Факти.бг припомня, че Витор А. поля дограмата на джамията със запалителна течност и я е запалил, след което избяга. Пламъците бяха потушени от охранител, а извършителят е беше заловен на бензиностанция в Пловдив, след кражба на гориво, с което възнамеряваше да повтори опита си за палеж.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Димитър Димитров

    0 0 Отговор
    Него на бързо го осъдихте !! А циганин или турчин не можете!!!