Last news in Fakti

6 Януари, 2015 18:27 1 585 3

Бързо производство за опит за палеж на Джумая джамия

  • бързо производство-
  • опит за палеж-
  • джумая джамия

Подпалвачът е осъждан и преди

Днес Окръжна прокуратура – Пловдив образува бързо производство срещу 31-годишен български гражданин, който в ранните часове на същия ден е направил опит за палеж на Джумая джамия в Пловдив.

Обвиняемият е полял дограмата на джамията със запалителна течност и я е запалил, след което е избягал. Пламъците са били потушени от охранител, а извършителят е бил заловен на бензиностанция в Пловдив, след кражба на гориво, с което възнамерявал да повтори опита си за палеж.

Спрямо него са повдигнати обвинения за опит за палеж на имущество със значителна историческа и художествена стойност, и за кражба на гориво. Най-тежкото предвидено от закона наказание за тези престъпления е лишаване от свобода от три до десет години.

В хода на разследването са разпитани множество свидетели и са  назначени комплексна съдебно-психиатрична и психологична, пожаро-техническа и оценителна експертизи.

Обвиняемият е  задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа, в рамките на които предстои да бъде внесено искане до Окръжен съд - Пловдив за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража”.

Установено е, че деецът е осъждан през 2005 г. и 2006 г. с влезли в сила присъди за хулиганство и причиняване на средна телесна повреда, наказанията за които престъпления е изтърпял ефективно. През м. септември 2014 г. е осъден на първа инстанция на 4 години и 6 месеца лишаване от свобода за изнасилване и блудство, като към момента тази присъда не е влязла в сила.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    2 0 Отговор
    Браво на Юнака !САмо така за тия м....ли.
  • 2 Васил Димчев

    0 0 Отговор
    После съдебната система не била политизирана. Сега всички съдии и прокурори трябва да си направят отвод понеже са назначени с протекции на дпс. Е разбира се ако имат достойнство и чест.
  • 3 Монго

    0 2 Отговор
    Тя джамията не ни е виновна, другаде е проблема...