Last news in Fakti

21 Май, 2015 12:00 1 337 1

Обвинени за радикален ислям остават окончателно в ареста

  • ахмед муса-
  • ерджан смаил-
  • радикален-
  • ислям

Пловдивският апелативен съд отказа да измени мерките за неотклонение Задържане под стража, взети по отношение на Ахмед Муса и Ерджан Смаил

Пловдивският апелативен съд отказа да измени мерките за неотклонение „Задържане под стража“, взети по отношение на Ахмед Муса и Ерджан Смаил, съобщиха от съда.

Срещу Ахмед Муса са повдигнати 3 обвинения - за проповядване на радикален ислям, за ръководене на престъпна група и за проповядване на война. Ерджан Смаил е с обвинения за проповядване на радикален ислям.

Апелативният съд намери, че жалбите са неоснователни. Те са обвинени в престъпления, които са умишлени по смисъла на закона и за които се предвижда наказание лишаване от свобода. Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че те са извършили деянията, в които са обвинени.

Налице е опасност да извършат престъпление, ако спрямо тях бъде взета по-лека мярка, а за Ерджан Смаил е налице опасност и да се укрие.
  
Определението е окончателно и  не подлежи на обжалване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 васко опела

    1 0 Отговор
    дайте му един Жилет на тоя човечец-да се лъсне па да замяза на човек