Last news in Fakti

4 Декември, 2014 16:20 1 559 3

7-те обвиняеми за радикален ислям остават в ареста

  • делото-
  • радикален ислям-
  • в ареста-
  • мярка за неотклонение-
  • "задържане под стража"-
  • ахмед муса

Съдът и на втора инстанция прецени, че при по-лека мярка за неотклонение те могат да извършат престъпление

7-те обвиняеми за радикален ислям остават в ареста - 1
Ахмед Муса

Седемте обвиняеми по делото за радикален ислям остават в ареста, съобщиха от пресслужбана на Съдебната палата в Пловдив.

Пловдивският апелативен съд потвърди мярката за неотклонение „задържане под стража“,  взета по отношение на Ахмед Муса, Ангел С., Стефан А., Светослав М., Александрина А., Ерджан С. и Стефан Д.

Съдът намери, че правилно първоинстанционният съд е преценил, че са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение спрямо седмината. Те са обвинени в престъпления, които са умишлени по смисъла на закона и за които се предвижда наказание лишаване от свобода. Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че те са извършили деянията, в които са обвинени. Съдът прецени, че е налице реална опасност да извършат престъпление, ако спрямо тях бъде взета по-лека мярка.

Определението е окончателно и  не подлежи на обжалване.

Срещу Ахмед Муса  са повдигнати 3 обвинения по чл. 109, ал. 1 от НК, по чл. 108, ал. 1 от НК и по чл. 407 от НК. Останалите шестима са с обвинения по чл. 109 и 407 от НК. 
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 коко

    1 0 Отговор
    за тия трябва смъртна присъда стига с тая толераннтост вече че ша ни излезне през носа християнска държава сме в края на краищата

    Коментиран от #2

  • 2 Autohouse Randm

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "коко":

  • 3 Дядо поп

    0 0 Отговор
    Смъртна присъда е малко силно казано, но отнемане на българско гражданство и изселване в Сирия да похапнат малко пясък ,че да им
    уврат главичките,а и на другите мераклии за джихад