23 Юни, 2015 13:51 967 0

Задържаните за побоя в "Орландовци" остават в ареста

  • орландовци-
  • задържани-
  • побой-
  • ареста-
  • остават

Младежите са обвинени в нанасяне на телесни повреди

Задържаните за побоя в "Орландовци" остават в ареста - 1
Снимка: Факти.бг

Четиримата задържани за побоя в столичния квартал "Орландовци", остават за постоянно в ареста, реши Софийският градски съд. Боят на 13 юни породи граждански протести.

Причината за решението на съда е, че те могат да извършат друго престъпление или да се укрият.
Младежите ще отговарят по обвинение за нанасяне на леки и средни телесни повреди по хулигански подбуди.

Братята Жони, Георги и Асен Коцеви, са роми, като единият от тях е осъждан. Непълнолетният Даниел Колев е на 16 години и е ученик в 10 клас. За него има експертиза, че е могъл да разбира значението на постъпките си въпреки че е непълнолетен. Неговите адвокати твърдят, че е разтървавал две групи.

Защитници на младежите прокараха версията, че задържаните са били провокирани и всъщност те са истинските жертви. Арестуваните влязоха в съдебната зала като криеха лицата си.

Факти.бг припомня, че момчетата бяха задържани след инцидента в кв. „Орландовци” на 13 юни. До момента са извършени множество огледи на местопроизшествието. Извършен е и оглед на автомобил, който е бил повреден, съобщи говорителят на ВКП Румяна Арнаудова.

Разпитани са 15 свидетели, извършени са 14 разпознавания на лица, назначени са медицински експертизи. Миналата седмица Районният съд остави младежите в ареста.

След масовото сбиване в квартала шестима души бяха настанени в болница с наранявания. Размириците доведоха до редица протести.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА