Last news in Fakti

29 Юни, 2015 12:06 1 993 3

Хванатите бежанци са 120 (Снимки)

  • хванатите-
  • бежанци-
  • лозен

Трафикант се е опитал да удари служебната кола, застрашавайки живота на полицай

Хванатите бежанци са 120 (Снимки) - 1
Снимки: МВР

При акция тази сутрин служители на СДВР задържаха 120 нелегални имигранти на входа на София в района на с. Лозен, съобщи на пресконференция днес директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов.

До момента са установени и задържани 97 нелегално превозвани в товарния автомобил бежанци, сред които и 32 деца – сирийци по техни данни. Установен е и товарен бус, в който също е имало група нелегални имигранти.

В близост до района са задържани и два леки автомобила, чиито водачи са с българско гражданство. След опит за спиране и проверка на една от колите, шофьорът се е опитал да удари служебната кола, застрашавайки живота на полицай. Минути по-късно автомобилът бил засечен, а водачът и пътникът в колата - задържани.

Още 10 от превозваните имигранти са задържани в последствие, след като са се опитали да избягат и да се скрият в местността.

Използваните превозни средства са иззети и оставени на съхранение в полицията. По случая е образувано досъдебно производство, в рамките на което ще се изяснява произхода на чуждите граждани, съпричастността на петимата водачи към извършеното престъпление.

Взети са мерки за оказване на медицинска помощ на чужденците. Акцията е проведена с помощта на Столична община, които веднага са оказали съдействие на СДВР.

По-рано днес БНТ съобщиха, че заловените нелегални имигранти в района на Лозен са 90 на брой.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гошо

    0 0 Отговор
    И кво ще ги прайм тука? Да се чудим къде да ги слагаме! Оставяйте ги да минават транзит! Нени трябват тез м....ли тука!
  • 2 гост

    0 0 Отговор
    Kak кьде ? При нашите...в бьлхария ве .
  • 3 radoslav

    0 0 Отговор
    mahaite gi tiq ot tuka ne ni trqbvat v bulgariq