Last news in Fakti

23 Юли, 2015 21:05 4 317 10

Николов: Той ме убиваше бавно, аз го убих изведнъж

  • застреляха-
  • никола николов-
  • геодезист-
  • убих-
  • изведнъж-
  • бавно-
  • бавно

79-годишният убиец остава в ареста

79-годишният Никола Николов, който застреля проектанта Александър Василев, остава в ареста, реши Софийският градски съд в четвъртък.

“Моето убийство бледнее пред това, което извърши Василев с мен. 5 години ме убиваше бавно, аз го убих изведнъж. Василев ми отне мечтите. Направих го като възмездие. Той обезсмисли всичко, което съм направил за 70 години. Няма да се укрия, ако съм на свобода”, каза пред съда Николов, цитиран от "24 часа".

Пенсионерът познавал Александър Василев от 5 г., разказа адвокатът на обвиняемия Антон Сираков. Бившият военен имал парцел от 5 дка в Банкя. Искал да го облагороди и там да направи екокомплекс. Потърсил инж. Василев, за да осъществи мечтата си. Целта била проектантът да намери инвеститор за екокомплекса. Обещал му след това да прехвърли имота на негово име. Това станало през 2011 г. През 2012 г. обаче Николов дарил имота на Василев, въпреки че още нямало инвеститор.

Оттогава постоянно го търсел, за да пита какво става с мечтания от него екокомплекс. На адвоката си казал, че проектантът увъртал и не му давал категоричен отговор.

В деня на убийството Николов отишъл отново в офиса на Василев в София. Имал подозрения, че инженерът е обявил парцела за продажба. Казал му, че ако няма намерение да прави нищо, поне да му върне парцела. Извикал Василев в коридора, извадил законния си пистолет и го застрелял.

Николов остава в ареста.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 боркор

    4 0 Отговор
    Правилно, всички измамени ако правеха така, нямаше да има измамници!
    АМА ПРЕКЛОНЕНА ГЛАВИЦА, САБЯ НЕ Я СЕЧЕ!
    БРАВО НИКОЛОВ, ЕВАЛА!
  • 2 потърпевш

    4 0 Отговор
    БРАВО!... Време е всички да се въоръжим и да започнем да търсим правата си по този начин, защото скапаната ни държава не става за нищо.
  • 3 Капачка от коляно

    3 0 Отговор
    Подкрепям! Ама 79 годишен, бих се овързал с пластика и детонатор - така мога и правителство да сваля, а за останалите в офиса - те всички са били паразити на хранилка! Бойте се - мина ли 70-те, "Иду на «вы»"
  • 4 аз

    1 0 Отговор
    Решението на господин Николов е правилно. Ако имаше повече хора като него държавата нямаше да е на тоя хал...
  • 5 гост

    4 0 Отговор
    Драги управляващи,
    това е близкото бъдеще при пълното отсъствие в институциите. Измамници винаги ще има, но трябва да има контрол и възмездие, което в България липсва.
    Това е резултата и за съжаление няма по-добър, човекът е бил безсилен срещу измамата, преценил е,че е твърде стар вече и може да се жертва, ако не друго поне да получи справедливост.
  • 6 Човека с резачката

    2 0 Отговор
    Правилно, така се прави !

    Аз все още се чудя защо пияните шофьори-убийци на деца въобще доживяват съдебния процес, който ще ги оневини ?! Къде са бащите им, братята им, дадовците им, защо хленчат по ТВ, и се оплакват от съдебната система, вместо да решат кардинално проблема ?
    Разбира се, включая и представителите на корумпираната съдебна система...

    Като те закарат някъде на "зелено" и извадят бензиновата резачка от багажника, нещата стават други ! И хората едни такива, добрички, добрички...

    Трепете ги бе, кво чакате ?!
  • 7 Има ли значение

    1 0 Отговор
    Господа от първите 5 поста -

    Според вас е нормално това което се твърди в статията?

    Възрастен човек на 79 години на добра воля е дарил земя на някой си, онзи от своя страна я продава и трябва да бъде убит?

    Нещо не разбирам - някой си идва и ви подарява нещо си, то тогава вие имате пълно право да правите с него каквото поискате. А вие твърдите, че не е нормално да разполагате с вашата собственост както решите за добре ли?

    Възрастния господин на 79, като е имал други идей не е трябвало просто да го прехвърли на негово име, а да се сключи договор за правата и задълженията на всяка от страните за да е сигурно кой каква отговорност има по въпросния договор.

    Сега, че господина не е имал с кой да се консултира (деца, внуци, други роднини или приятели) и е действал без да обмисли нещата си е негов проблем. Предполагам се дължи на възрастта - точно както и телефонните измами с останалите възрастни из страната. Тук просто измамата е в по- големи размери - не за 5000 а за 50000, каквато е цената на имота.

    Мисля, че случилото се е наивност.

    Колкото до положението в парламента - огромната част от хората там са избрани от наивността на избирателите си...
  • 8 БРАНКО

    0 0 Отговор
    ДО ОТГОВОР7-ИМА ЛИ ЗНАЧЕНИЕ. ОТ ТАКИВА
    БАЛКАНСКИ ТАРИКАТИ КАТО ТЕБЕ СТРАДА ОБЩЕСТВОТО.ИСТИНАТА В Б-Я
    Е САМО ЕДНА-КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА НИКОЛОВ ТОЛКОВА ПО БЪРЗО ЩЕ НАМАЛЕЯТ ИЗМАМНИЦИТЕ ,ТАРИКАТИТЕ И КОРУМПИРАНИТЕ ДЪРЖ. СЛУЖИТЕЛИ
  • 9 Има ли значение

    0 0 Отговор
    Уважаеми Бранко,

    Нямам нищо общо с каквито и да било измами и т.н. Изкарвам си парите с честен труд и си плащам всички данъци, да подчертая всички! От такива като мене се събират парите за да живея тези които не плащат. От такива като мене има за пенсията на въпросния 79 годишен господин, защото неговите пари за пенсия отдавна са похарчени от управляващите през през целия преход.

    И за да се оправи тази страна или която и било, то трябва да мине през въпросния път осеян с тарикатите, измамниците, корумпираните държавни служители и т.н.

    Като свършат наивниците, то тогава ще се оправим защото няма да има как хората от споменатите по- горе групи да си въртят синджира на пръста.

    Моля да ми отговориш на въпроса: като те назначават на работа и подписваш трудов договор, в длъжностната ти характеристика пише ли какви са ти задълженията? - Пише. Няма да ти дават пари просто ей така а ти да ходиш по кафета и да не правиш нищо. Западния свят всичко е договор и стриктното му спазване от двете страни! Така са се оправили. С приказки във въздуха и добри обещания нещата не вървят, ама ние в БГ-то още си вярваме, както и преди години стана и с "Вервайте ми, ще ви оправя за 800 дни..." - ами наивници сме си в БГ-то...
    Та така. Може да не ти харесва, но е факт.

    Като сте толкова отворени и въпросния господин има право да убие човек заради неговите мечти, то защо само приказвате по форумите? Помислихте ли за мечтите и идеалите на милионите българи? А откраднатите милиарди за целия преход? Те са от вашите баби и дядовци, родители, приятели, от вас. За тях не мислите ли?
    Демек от вашите думи излиза, че вашите милиарди (държавните пари са на хората - ваши) сте ги прежалили и ще продължавате да ги прежалвате и в бъдеще...
    И в крайна сметка - вас (всички ни) ни опъват и си траете (траеме), но пък като са опънали някой друг ревете за него? Не ми се връзват нещата...
    Да, кофти за човека, че са го измамили - но проблема е в него самия за да стигне до там. Заради неговата наивност и грешки, той ще лежи в затвора за убийство. Другия вече няма да се мъчи, ще се мъчат роднините му.

    Кучетата си лаят, кервана си върви...
  • 10 чиляк

    0 0 Отговор
    Евала на чиляка, така се прави с измамниците, след като няма закони!