Last news in Fakti

27 Август, 2015 12:17 2 598 6

Автокрадецът, който ядоса Борисов, излиза на свобода

  • ярослав димитров-
  • ядоса-
  • борисов-
  • излиза-
  • свобода-
  • автокрадец

Той беше обвинен за кражба на автомобил

Софийският градски съд (СГС) пусна от ареста Ярослав Димитров – Яро,  който е обвинен за кражба на автомобил. Той стана известен с това, че докато е под домашен арест открадна кола, а казусът предизвика гневната реакция на премиера Бойко Борисов.

Сега съдът не наложи на Димитров каквато и да е мярка за неотклонение заради недостатъчна надеждност на видиозаписа, предоставен от собственика на откраднатия автомобил. Според СГС видеозаписът, на който се твърди, че е Димитров, е с лошо качество и не може категорично да се докаже, че е той.

Според две експертизи на записа от камери, направени от СДВР и Института по криминалистика и криминология не може да се даде категоричен отговор, че именно Яро е човекът, записан от камерите. Експертите са открили сходство в брадичката и овала на лицето между човека от записа и Яро, но заради колоните в гаража, шапката на главата на крадеца и тъмнината, не можело да се каже на сто процента дали човека от записа е Яро. По този запис обаче Димитров е бил разпознат от петима полицаи, но съдът отказа да кредитира техните показания.

Решението на СГС, Яро да напусне ареста е окончателно и отменя задържането под стража, наложено му от СРС миналата седмица.

Факти.бг припомня, че на заседание на Министерски съвет премиерът Бойко Борисов повдигна въпроса за това, как осъждан у нас и разследван в чужбина може да нарушава домашен арест.

„Става дума за въпросния крадец, където човекът го е заснел как му обира двете коли", заяви Борисов. „Той има заповеди за арест от Словения и две от Италия. 2013-а е извършил кражба от жилище, а през 2014-а - кражба на два мотора. В момента отнема противозаконно два автомобила при условие на домашен арест“, обобщи от своя страна Румяна Бъчварова.

„Хората питат министъра за битовата престъпност, парламента питат за битовата престъпност. Крадец, ама голям крадец, доказан крадец, защото и колите ги намериха вчера, търсен от няколко държави и домашен арест", разгневи се Бойко Борисов. „Интересува ме Министерство на правосъдието какво мисли по този въпрос", попита той присъстващата на заседанието зам.-министър Вергиния Мичева-Русева.

„Разбирам демокрация, демокрация, ама дай да има малко демокрация и за хората. Този човек не е ли демократ, където се събужда и му няма колите", коментира още премиерът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    Поредната илюзия за заблуждаване на обществото. Нищо от това не е вярно. Защо не кажат кой е потърпевшия с колите? Къде са ги намерили? Или ще стане както с убийството във Велико Търново. Набеждават един вече обвинен и готово.

    Коментиран от #2, #4

  • 2 хдйсхдйсйд

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "незнайко":

    Ква илюзия те гони, тоя урод, го търси целият свят, само нашите съдии го намират за невинен.
    Май ти живееш с илюзия. ;)
  • 3 Баш Майстора

    0 0 Отговор
    НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!ТОЗИ ГЛИСТ Е ПУСНАТ ЗАРАДИ НЕ ДОСТАТЪЧНА НАДЕЖДНОСТ НА СЪДА,А ВИЕ ГО РАЗБИРАЙТЕ КАКТО СИ ИСКАТЕ!
  • 4 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "незнайко":

    Заради такива като теб и тоя Яро, България се превърна в Анархистан!!!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 киро

    0 0 Отговор
    Направо да си кажат колко са му взели иначе така неподкупните български съдии за да го пуснат . Сега Яро пак трябва да краде , за да плаща да го пуснат когато го хванат - уникално ! Ето защо голяма част от хората избягаха от тази уникална страна !