Last news in Fakti

29 Октомври, 2015 21:29 1 171 0

ВКС смени присъдата на Филип Златанов на условна

  • филип златанов-
  • вкс-
  • присъдата-
  • условна

Решението е окончателно

ВКС смени присъдата на Филип Златанов на условна - 1
Снимка: БТА

Върховният касационен съд смени присъдата на бившия председател на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов от 3 години и половина лишаване от свобода на 3 години условно с 5 години изпитателен период. Решението е окончателно. Това съобщи за bTV адвокатът му Ирен Савова.

Златанов беше обвинен заради непубликуване на информация за проверката за конфликт на интереси  на президента Росен Плевнелиев и за неуведомяване на бившия шеф на Комисията за финансов надзор Димана Ранкова, че срещу нея има решение за конфликт на интереси.

Филип Златанов беше осъден на три години и половина затвор за неизпълнение на служебните си задължения с цел да набави за другиго облага и да причини другиму вреда. Наказанието беше потвърдено и от Софийския апелативен съд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА