Last news in Fakti

13 Ноември, 2015 10:05 1 945 1

Алексей Петров обяви награда за информация за стрелбата срещу него

  • алексей петров-
  • обяви-
  • награда-
  • информация-
  • стрелбата-
  • него

Сумата е 100 000 долара

Алексей Петров обявява 100 000 долара награда за информация кой стреля по него, съобщи Нова телевизия.

Петров бе в Специализирания наказателен съд защото е подсъдим по делото „Октопод”. Процесът е за организиране и ръководене на престъпна група, създадена за рекет и изнудване.

Той показа голям лист с написан телефонен номер в чужбина и имейл, на който ще очаква информация за атентаторите. Петров каза още, че е започнал собствено разследване, в което ще се включат и чуждестранни експерти. Всички останали въпроси за това кой стои зад атентата остави без отговор.

Там освен Алексей Петров се появи и Златомир Иванов - Баретата, чието дело пък беше определено за половин час по-късно. Двамата си стиснаха ръцете в поздрав за добър ден.

Около сградата на Специализирания съд имаше засилена охрана. Според запознати става дума за охранители, които се движат около Златомир Иванов, който преди време направи специално изявление, в което отрече, че той стои зад опита за покушение срещу Алексей Петров.

Припомняме, че срещу бившата барета беше извършен опит за покушение на 29 октомври т.г. Автомобилът му е бил причакан от нападателите. А когато автомобилът е намалил за левия завой, мъжете са изстреляли снаряда. Гранатата е успяла да удари колата на Петров. Но за щастие причинила единствено материални щети.

Нападателите изстреляли снаряда, точно когато бронираният автомобил на Петров правил ляв завой към бул. "Черни връх". Изстрелът е засегнал предната дясна врата на автомобила, който се е прибрал на собствен ход до гаража, намиращ се на 200 метра от мястото на стрелбата.
По-късно разследващите намериха гранатометите и автомобила, от който е стреляно.

"Атентат с гранатомети е нормално да се води като тероризъм. Явно не е толкова трудно да се намери гранатомет в България. Тези, които са го направили, са сърцати момчета. Навили са се да го направят на такова място по това време – при охраната на Алексей, и то пред дома му. Според мен не са знаели как се работи", коментира тогава Златомир Иванов-Баретата.

"Не исках да давам интервю, защото после всеки започва да си интерпретира по свой начин нещата. С Алексей отдавна сме си изяснили нещата. Двамата сме познати и приятели отдавна. Нямаше как да не реагирам след абсолютната лъжа, излъчена от Вашата телевизия, за среща между мен, Алексей и още няклко души. Аз съм под домашен арест. Ние с Алексей сме се виждали, малко след като излязох от болницата. Той е идвал у нас веднъж. Съгласен съм да ме сложат на детектор на лъжата", обясни Баретата и сподели, че въпреки че не се виждат често, двамата с Алексей Петров са добри приятели.

"100% поръчката е сериозна", категоричен беше той.

"Той е доста прозорлив, умен мъж и ще разбере кой стои зад стрелбата", убеден е Златомир Иванов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бурр

    0 0 Отговор
    Хахаха, подозирам, че турците ще направят сериал по този сценарий...