Last news in Fakti

22 Януари, 2016 13:57 1 782 0

Четири обвинения са повдигнати за вчерашния побой в столичното 17-то СОУ

  • четири обвинения-
  • побой-
  • столичното 17-то соу-
  • родители-
  • ученичка

Софийската районна прокуратура повдигна обвинения срещу четирима от участниците в инцидента на 21.01.2016 г. в 17-то СОУ в гр. София.

В хода на образуваното по случая бързо производство като обвиняеми са привлечени Илиян Лепоев (на 41г.), Гинка Лепоева (на 39 г.), Аделина Сърбинска (на 45 г.) и непълнолетния А.К. за осъществено от тях в съучастие на посочената дата и място хулиганство (непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред), отличаващо се с изключителен цинизъм. От прокуратурата съобщиха, че това е престъпление по чл. 325, ал.2 НК, наказуемо с лишаване от свобода до 5 години.

Прокуратурата е наредила задържане на Илиян Лепоев до 24.01.2016 г. (неделя), когато същият ще бъде изправен пред състав на Софийския районен съд за произнасяне по искането за неговото по-нататъшно задържане под стража.

Останалите трима обвиняеми са с определени по-леки мерки за неотклонение: „гаранция” в размер на 500 лв. - за обвиняемите Г. Лепоева и А. Сърбинска и „надзор на инспектор при детската педагогическа стая” спрямо непълнолетния съучастник.

Днес съученици на момичето разказаха пред bTV какво се е случило и споделиха, че са в шок.

С мой съученик закъснявахме за час и пред кабинета по биология видяхме четирима възрастни и въпросния десетокласник (за когото се твърди, че е тормозен, бел.ред.), които крещяха и бутаха учителка, както и мои съученички, разказа Моника.

Проблемът е започнал, защото групата е търсела определен ученик, който е отсъствал. Затова са започнали с момичетата – намерили са познато лице и една от жените е започнала да дърпа ученичката с репликата: „Ела да видиш какво ще ти се случи“, разказа още момичето.

По думите ѝ няколко момичета от класа са се опитали да защитят нападнатото момиче и са получили съответно шамар, „тупаник в лицето“ и душене. Последвало меле пред дъската, а учителката по биология се е опитала да ги разтърве, пристигнала и директорката.

Беше ужасен шок. Нямате представа какво е да го видиш с очите си, каза Моника.

Момчета от училището разказаха, че са уведомили охранителя, но той отговорил, че няма как да остави поста си и да отиде да ги разтървава.

Директорката Тодорина Атанасова разказа, че ученикът, заради когото е станала разправията, е влязъл в училището, а след него е влязла и групата възрастни. Охранителят им е извикал да спрат, но те са изтичали нагоре.

Това поведение е недопустимо, възрастни хора сме. Има правилник – за да влезе външен, той трябва да се представи на охраната, каза Алексиева.

По случая от вчера се води следствие. Всички, участвали в инцидента, са задържани. Днес ще има разпознаване на нападателите от ученици, След това, вероятно, и обвинение.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА