16 Февруари, 2016 12:34 1 354 0

Оставиха в ареста обвинения за покушението срещу Алексей Петров

  • алексей петров-
  • роман логвиненко-
  • оставиха-
  • ареста-
  • обвинен-
  • покушение

САС прецени, че не са налице данни от хуманитарно и здравословно естество, които да налагат изменение на мярката за неотклонение

Оставиха в ареста обвинения за покушението срещу Алексей Петров - 1
Снимка: БТА

Софийският апелативен съд (САС) остави в ареста Роман Логвиненко, който е обвиняем за опита за покушение срещу Алексей Петров

В днешното заседание съдът изслуша заключението на допуснатата съдебно - медицинска експертиза, според която здравословното състояние на задържания е съвместимо с условията на ареста. Въпреки изтъкнатите от защитата основания, свързани с последствия от политравма у Логвиненко, причинена от ПТП, отстранен далак, вирусен хепатит С и необходимостта от диетичен хранителен режим, САС прецени, че не са налице данни от хуманитарно и здравословно естество, които да налагат изменение на мярката за неотклонение. Самият Логвиненко изтъкна, че той сам е дошъл в страната ни, никой не го е търсил, оплака се, че не всички изследвания са му направени и че не се чувства добре.

Обвинението изтъкна, че е налице обосновано предположение за съпричастност на подсъдимия към убийството. Събрани са множество доказателства, в това число показания на свидетели, оглед на местопроизшествие, веществени доказателства.

Съдът потвърди определението на СГС за вземане на най-тежката мярка за неотклонение, като прецени, че налице е обосновано предложение за извършване на престъпление от Логвиненко. Прие, че има опасност той да се укрие, предвид обстоятелството, че е чужд гражданин, не е обвързан трайно със страната ни, а при престоя в България е живял предимно в хотели. Налице е и опасност подсъдимият да извърши друго престъпление, изведена от високата степен на обществената опасност на деянието.

Факти.бг припомня, че Роман Логвиненко беше задържан на 31 януари 2016 г. на ГКПП Русе - Дунав мост при влизане в страната. Той е част от групата, извършила неуспешният опит за убийство на Алексей Петров през октомври миналата година. Местонахождението на другите трима негови съучастници – Балков, Темпинский и Чорний, украински граждани, е неизвестно. Същите се издирват от Интерпол.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА