Last news in Fakti

28 Март, 2016 11:16 1 121 0

Делото за убийството на Нягол във варненския Гранд мол ще се гледа по общия ред в съда

  • делото за убийството-
  • нягол-
  • гранд мол-
  • съда

Варненският окръжен съд даде ход на наказателното дело срещу Ангел Николов (на 25 г., от Кърджали), Красимир Димитров (на 23 г., от Ямбол) и Цветан Маринов (на 20 г., от Варна). Тримата мъже са обвинени като съизвършители в качеството им на длъжностни лица - служители на охранителна фирма за причиняване смъртта на Нягол Петров, който се е намирал в безпомощно състояние, като деянието е извършено по особено мъчителен начин за убития, с особена жестокост и по хулигански подбуди.

Наказателното дело бе насрочено по реда на съкратеното съдебно следствие, като при това производство посъдимите и техните защитници могат да приемат всички събрани в досъдебното производство доказателства или само част от тях. Но, в съдебната зала бе направено искане от защитата производството да бъде разгледано по общия ред с проверка на всички представени от държавното обвинение до момента доказателства.

Жечка Димова, майка на Нягол Петров, бе конституирана като граждански ищец и частен обвинител. Съдът прие за съвместно разглеждане нейния граждански иск срещу всеки от тримата охранители в размер на по 150 000 лева за неимуществени вреди, настъпили в резултат на деянието, ведно със законната лихва.

Един от адвокатите поиска връщане на делото на фазата на досъдебното производство поради допуснати отстраними процесуални нарушения, но съдът отхвърли искането като неоснователно и даде ход на съдебното следствие с прочитане на обвинителния акт, след което тримата подсъдими не дадоха обяснения.

Според събраните в досъдебното производство доказателства Нягол Петров живеел в едно домакинство заедно с майка си Жечка Димова, с брат си Петър Петров и съпругата му във Варна. Имал тежко нараняване на дясната ръка и психично заболяване, което лекувал с медикаменти. Независимо от заболяванията, той полагал грижи за болната си майка. Често през деня се разхождал около и в сградите на Автогара-Варна и Гранд мол.

Следващото съдебно заседание ще бъде проведено на 9 май, като на тази дата ще бъдат призовани всички свидетели и вещи лица.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА