9 Май, 2016 22:31 1 426 0

Брат и сестра в ареста за смъртта на бебе

  • бебе-
  • брат-
  • сестра-
  • смърт-
  • арест

Двамата го оставили в храстите завито само в калъфка от възглавница, детето е починало от измръзване

Брат и сестра в ареста за смъртта на бебе - 1

Окръжна прокуратура-Кърджали привлече като обвиняеми 26-годишната Н.М. и 22-годишният И.М., двамата от гр. Кърджали, за това, че в съучастие като съизвършители, умишлено умъртвили бебе от женски пол, което се намирало в безпомощно състояние, съобщиха от прокуратурата.

Срещу жената обвинението е и за умишлено убийство на рождена дъщеря.

Днес, 9 май 2016 г., Окръжна прокуратура-Кърджали внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо двамата обвиняеми.

На 2 май 2016 г., в гр. Кърджали, близо до обществена тоалетна в кв. Възрожденци” е било открито трупче на бебе. В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства за виновността на жената и брат й за това, че през периода от 30 април 2016 г. до 2 май 2016 г. в Кърджали умишлено са умъртвили бебето, което е от женски пол и е установено, че е родено през втората половина на април 2016 г. Момиченцето се е намирало в безпомощно състояние.

Двамата обвиняеми го оставили в храстите без дрехи, завито само в калъфка от възглавница, и вследствие на техните действия детето е починало от измръзване.

Те са били задържани с прокурорско постановление на 6 май 2016 г. за срок до 72 часа. Под ръководството на Окръжна прокуратура-Кърджали продължават активните процесуално-следствени действия по случая.

Днес Окръжен съд-Кърджали ще заседава по искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо двамата обвиняеми.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА