Last news in Fakti

19 Май, 2016 16:50 1 410 0

Задържаха двама за изтичането на матурите

  • матури-
  • задържаха-
  • матура-
  • изтичане

Те са задържани за 24 часа и са били разпитани като свидетели

Задържаха двама за изтичането на матурите - 1

Районна прокуратура-Пловдив наблюдава досъдебно производство във връзка с изнесени в медиите данни за купуване на отговорите за проведената на 18 май 2016 г. матура по български език и литература за зрелостници. Разследването се води за въвеждане или поддържане у някого в заблуждение с цел набавяне на имотна облага и причиняване на имотна вреда.

За 24 часа по Закона за МВР в гр. Пловдив са били задържани две лица, които са били разпитани като свидетели. Към настоящия момент няма повдигнати обвинения не заради извършена окончателна оценка дали е осъществено престъпление или не, а защото е от особена важност за правилната правна квалификация на деянието да се установят всички участвали в дейността и да се събере достоверна информация за първоизточника на решаването на въпросите от матурите и за  евентуалното им нерегламентирано предварително изнасяне. Едва тогава може да се прецени какво престъпление е извършено и ролята на всеки от участниците.

Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив и в момента текат активни процесуално-следствени действия за установяване и събиране на доказателства по горепосочената информация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА