Last news in Fakti

27 Юни, 2016 08:31 1 707 1

Ще влезе ли в затвора шофьор, убил трима на пътя?

  • затвор-
  • шофьор-
  • хюриет сюлейманов
Ще влезе ли в затвора шофьор, убил трима на пътя? - 1

Хюриет Сюлейманов, който уби с автомобила си трима плевенски студенти през май 2014 година, има 93 дела и 12 присъди за престъпления от общ характер, припомня Нова телевизия.

Влади, Цвети, Ники и Иван - неразделните приятели тръгват на последното си пътуване заедно на 5 май. Така и не изминават последните 98 км до София. Движещ се с висока скорост в тяхното платно автомобил ги удря челно. Влади и Ники загиват. След месеци борба за живот Цвети издъхва в болницата.

Полицията намира Хюриет Сюлейманов, скрит в къща наблизо. Арестуван е, но след два месеца е пуснат под домашен арест въпреки притесненията на прокуратурата, че може да се укрие. Половин година по-късно никой не знае къде е Хюриет.

През юни 2015 г. Ловешкият окръжен съд признава Хюриет Сюлейманов за виновен. Шофьорът-убиец получава максималните 15 години затвор задочно, защото е избягал от страната.

Екип на „Здравей, България” отново отиде в Плевен в търсене на края на тази история. Близките на жертвите заявиха, че се надяват Хюриет най-накрая да излежи присъдата си и вярват, че това ще се случи. Този път те вярват в справедливостта.

Наблюдаващият прокурор по делото Валентин Вълков заяви, че той е бил убеден, че Хюриет ще избяга. Той не можа да отговори на въпроса как лице, което се издирва, не е било спряно на граничния пункт.

„Проверката, която аз разпоредих, след като той избяга, не доведе до някакви съществени резултати, за да можем да кажем, че има виновен служител за бягството му”, коментира Вълков. 

Факти.бг припомня, че Хюриет Сюлейманов беше задържан в Германия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Читател

    1 0 Отговор
    Марийче, "...на последното си пътуване за едно на 5 май." Дали за едно и за две - предполагам, че ЗАЕДНО са пътували.
    А ти се оака с неграмотността си :)