Last news in Fakti

11 Юли, 2016 10:01 2 344 2

Българските контрабандни цигари от Испания се пласирали във Франция и Великобритания

  • цигари-
  • испания-
  • контрабанда-
  • испанските служби

Фабриките са се намирали в Малага, Саламанка и Толедо

Българските контрабандни цигари от Испания се пласирали във Франция и Великобритания - 1

Разбитата в Испания българска цигарена мафия е произвеждала фалшиви цигари за Великобритания и Франция, разкрива в. „20 минутос“.

Престъпната групировка беше разбита миналата седмица при съвместна акция на ГДБОП и испанската полиция.

Фабриките са се намирали в Малага, Саламанка и Толедо. В първите два града фабриките са били оборудвани с машини втора ръка, а третата фабрика е била една от най-модерните. Испанските власти пресмятат, че за шумоизолация на помещенията са хвърлени най-малко €2 млрд. Други € 2 млрд. са вложени в новите машини за производство на фалшиви цигари в Толедо.

Почти всички 20 задържани българи са били работили в цигарените фабрики в родината си. От своя страна организаторите на нелегалното производство са имали сериозен опит, натрупан в Австрия, Германия, Холандия и Белгия. Сред задържаните има и два испанци.

Оборотът на разбитото нелегално производство в испания се оценява от експертите на Европол за €70 млн. евро. Конфискуваните нелегални цигари се оценява за близо €7 млн.

В. „Ла Гуардия“ пише, че изборът на разполагането на фабриките показва добри мениджърски умения.

Това давало предимството на организаторите да диверсифицират производството и износа на нелегалните папироси по море и суша.

Испанските власти влезли в следите на канала след като анализ на данните за произведения и внесения тютюн се получило разминаване с данните за реализираните на пазара цигари.

Разследването е започнало в края на миналата година, когато ГДБОП подава информация на испанските служби за това, че на територията на Испания се работи по този начин, припоня БНТ. Проследявани са работниците и бригадите, които са идвали от България в Испания за около месец и половина и са се връщали в България. На територията на фабриката са живеели и работниците, които били снабдявани с провизии, за да не излизат от фабриката.

По този начин българските и испанските служби са успели да стигнат до сърцето на трите фабрики.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 toma por kulo

    0 0 Отговор
    pak bate boiko izdani na horata rabotata kato na vremeto s koraba s koka v kadis
  • 2 Супра

    0 0 Отговор
    Браво на българските служби за добре свършената работа. Само с общи усилия Европа ще стане по-добро за живеене място, колкто и да не харесва това на соросите и комундерите.