Last news in Fakti

13 Октомври, 2011 20:08 2 547 0

Спиртоварната на Цар Киро изчезна

  • кирил рашков-
  • катуница-
  • нап
Спиртоварната на Цар Киро изчезна - 1
Снимка: в. Монитор

Дестилационната колона от нелегалната алкохолна фабрика на Кирил Рашков в с. Катуница е изчезнала, научи в. "24 часа". Това открили данъчни и митничари, отишли преди дни да опишат скъпото съоръжение.
"Цялото частично оборудване, което още през 2009 г. митницата е демонтирала - уреди за измерване на температурата, контролно табло и помпа, е налично. Когато на 5-6 октомври нашите колеги заедно със служител на митницата са отишли да огледат дестилационната колона обаче, се оказало, че нея я няма", потвърди говорителят на НАП в Пловдив Божана Илиева. На 10 октомври за липсата бе сигнализирана Районната прокуратура в Асеновград. "Образували сме досъдебно производство за съзнателно ощетяване на чуждо имущество", каза за "24 часа" прокурор Калоян Димитров. Не е ясно кога и по какъв начин колоната е изчезнала от фабриката, която е запечатана от митницата през есента на 2009 г. Съоръжението е доста обемисто, а и скъпо - изработено е от неръждаеми материали. Било внесено от Австрия, а цената му минавала 4-5 млн. лв. Според специалистите дестилационните колони са с непрекъснато действие и се използват от големите производители на алкохол.

НАП не може да обяви на публична продан и останалите уреди, иззети от фабриката в Катуница. "Чакаме прокуратурата да се произнесе, защото може да прецени, че демонтираното оборудване ще се използва като веществено доказателство", обясни Божана Илиева.

Алкохолната фабрика в Катуница се води на фирма "Евро стандарт", чийто собственик е синът на Цар Киро - Ангел Рашков. Конфискацията през ноември 2009 г. се наложила, защото бил хванат да произвежда алкохол без регистрация като производител.

Данъчните са запорирали и скъп близо 200 кв. м мезонет за около 300 000 лв. на ул. "Сава Филаретов" в идеалния център на Пловдив. Жилището също се води на името на Ангел Рашков. Имотът е в нова луксозна кооперация, а дворът под него е 250 кв. м.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА