Last news in Fakti

20 Септември, 2016 05:45 1 088 1

Ще гледат делото срещу кмета на Перущица

  • делото-
  • кмета-
  • перущица-
  • ради минчев-
  • павлин статев

На 20 септември 2016 година Пловдивският апелативен съд ще разгледа жалбите на обвиняемите Ради Минчев и Павлин Статев срещу определението на Пловдивския окръжен съд, с което на двамата е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Ради Минчев е обвинен за извършване на три престъпления:

- за това, че в периода от април 2016 г. до юли 2016 г., в качеството на лице, което заема отговорно служебно положение – кмет на Община Перущица е поискал от Павлин Статев дар, който не му се следва – сумата от 40 000 лв., за да не извърши действие по служба. За това престъпление в Наказателния кодекс се предвижда наказание лишаване от свобода от три до десет години, глоба до двадесет хиляди лева и лишаване от права по чл. 37, ал. 1, точки 6 и 7 от НК;
- за това, че в условията на продължавано престъпление, в съучастие с Илияна Павлова е присвоил чужди пари в общ размер на 12 484 лв., връчени в това му качество и поверени му да ги пази и управлява. За това престъпление в Наказателния кодекс се предвижда наказание лишаване от свобода до осем години, като съдът може да постанови конфискация до една втора от имуществото на виновния и да го лиши от права по чл. 37, ал. 1, точки 6 и 7 от НК;
- за това, че чрез изготвяне и полагане на подпис на 12.09.2016 г. в Перущица на писмо, на 13.09.2016 г. в София съзнателно се е ползвал от неистински документи, за които е знаел, че подписите за Б.К., Л.Б., К.И., И.А., В.К., Т.П. и Е.М. не са изпълнени от тях, а някои са положени от обвиняемия Статев, с цел да бъдат използвани тези документи пред Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет, когато от него за самото им съставяне не може да се търси наказателна отговорност. За това престъпление в Наказателния кодекс се предвижда наказание лишаване от свобода до три години.

Павлин Статев е обвинен в извършването на две престъпления:

- за това, че в периода от април 2016 г. до юли 2016 г. в гр. Перущица, Пловдив, е обещал на обвиняемия Минчев, в качеството му на лице, което заема отговорно служебно положение – кмет на Община Перущица, да му даде подкуп – сумата от 40 000 лв., за да не извърши действие по служба. За това престъпление в Наказателния кодекс се предвижда наказание лишаване от свобода до десет години и глоба до петнадесет хиляди лева.
- за това, че на 01.06.2016 г. в Перущица, Пловдив е съставил неистински официален документ, като е положил подписи на други лица, с цел да бъде използван пред Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС. За това престъпление в Наказателния кодекс се предвижда наказание лишаване от свобода до три години.

По делото като обвиняема е привлечена и Илияна Павлова,спрямо която също е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. До момента обвиняемата Павлова не е обжалвала определението на Пловдивския окръжен съд.

Делото ще се разгледа в зала № 2 на Пловдивския апелативен съд от 10,00 ч.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Про

    0 0 Отговор
    Подкуп , присвояване или ДАР...Какво последно...ЩОТО АКО Е ДАР < ТРЯБВА ДА ОСЪДИТЕ ВСИЧКИ МВР ТА и БОЛНИЦИ...ТАМ даряването е масово....и няма ли да бъде осъден някой за комисионни..които са си същински ГРАБЕЖ...Там където не могат да пробият Герберите ..обладани от ЗАВИСТ И ЗЛОБА с помоща на скапаната съдебна система гледат да смачкат любимците на населението ...само че този път ще ударат на камък.