Last news in Fakti

20 Януари, 2017 15:24 1 018 2

Спипаха 540 кг тютюн без акцизен бандерол

  • тютюн-
  • акцизен бандерол

Седем са задържани

Полицейската операция е проведена по сигнал за производство и разпространение на акцизни стоки без бандерол. Вчера, в хода на предприетата акция, столични полицаи извършили процесуално- следствени действия на два адреса на територията на Банкя и кв. „Мусагеница”. Там намерили и иззели общо около 540 кг нарязан тютюн без акцизен бандерол. На един от адресите освен контрабандната стока, полицаите открили и машина за рязане на тютюн. По случая е образувано досъдебно производство.

След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура, на двама от задържаните са повдигнати обвинения и са им наложени мерки за неотклонение „задържане под стража” за срок до 72 часа.
Работата по случая продължава под надзора на Софийска районна прокуратура.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мъка

    1 0 Отговор
    Тва пък с тютюна заприлича като това с тревата .Какво означава акцизен бандерол ,ами ако имам нива с тютюн какво не мога да си продавам на когото си искам ли ? Явно не мога.Мога да си продам тютюна на този който има платен акциз, за без пари.И една леля днеска по телевизията ми са пени че като съм пушел трябвало да плащам повече здравно осигуряване . Ми тоя акциз ако отиваше само за болниците /нали за това се събира/, ти лельо нямаше да плащаш в болницата въобще.Отделно че като пушиш не можеш да пипнеш вируси предавани по въздушно капков път защото като вдишваш през цигарата въздуха първо преминава през огън а след това и през филтър ...
    мързи ме да обяснявам повече
  • 2 Гого

    0 0 Отговор
    Не е проблем да имаш нива с тютюн и да продаваш на който искаш. Проблем е като се нареже за употреба. Тогава става акцизен.