Last news in Fakti

21 Април, 2021 12:05 2 385 8

Разкриха нелегална фабрика за тютюн в Пловдивско

  • тютюн-
  • фабрика-
  • контрабанда-
  • бенковски

Иззети са близо 2,7 тона безакцизна стока и оборудване, задържани са трима души

Разкриха нелегална фабрика за тютюн в Пловдивско - 1
Снимка: МВР

Нелегална фабрика за тютюн са разкрили криминалисти от ОДМВР – Пловдив. Иззети са били близо 2,7 тона безакцизна стока и оборудване, задържаните са трима съпричастни към престъпната дейност.

Нелегалната фабрика за тютюн е била установена в хода на проведена специализирана полицейска операция, насочена към ефективното противодействие на контрабандата и разпространението на акцизни стоки без бандерол. Действията са били осъществени от криминалисти на ОДМВР – Пловдив под наблюдението на прокуратурата.

В рамките на операцията е било предприето претърсване на гаражно помещение в пловдивското село Бенковски, където полицаите открили голямо количество тютюнева суровина.

Иззети са били близо 2,7 тона безакцизна стока, машини, кантари, чували с фино нарязан тютюн – готов за реализация и суровина във вид на балирани тютюневи листа. Като съпричастни към случая са били задържани трима мъже на възраст 23, 25 и 44 години.

По случая е образувано досъдебно производство, водено под надзора на компетентната прокуратура.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й ‼

    0 0 Отговор
    Разкрийте къде е Пеевски ‼
  • 2 БАЙ Х@Й ‼

    0 0 Отговор
    ФАКТ ли е , че " Бизнесменът и бивш депутат от ДПС Делян Пеевски е бил пребит. Това се случило в Дубай, а нападателите говорели на руски език. Това съобщиха за Фрог нюз източници от българските служби, които получили оперативна информация за инцидента. Новината бе потвърдена и от хора от бизнес средите у нас, според които това е станало преди десетина дни."

    Коментиран от #8

  • 3 1944

    3 0 Отговор
    голям удар на милицията - фабрика в селски гараж с трима бачкатори.
  • 4 12345

    1 0 Отговор
    мен ми е интересно в България възможно ли е рентабилно да се отглежда тютюн, или винаги би бил обречен на нужда от субсидии?!!?
  • 5 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    "СТОКАТА" Е АКЦИЗНА ,А НЕ -БЕЗАКЦИЗНА БЕ ТА ПА НАР !!!!!!!!
  • 6 ами сега

    1 0 Отговор
    Абе писарушка, ти знаеш като количество колко в 2,7 тона тютюн, и то не в селски бали а преработен / във фермзавод тютюн / и как ще се събере в селски гараж и там да има машини по технологичния процес преработен тютюн-готови цигари...Ех, зорлен ни правите на будали...
  • 7 Subaru STI

    0 0 Отговор
    Боко падна и започнаха да гърмят приятелчетата му. А какво го чака тепърва!
  • 8 Българин

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "БАЙ Х@Й ‼":

    Аз все си мисля, че Божков набара Пеевски - прасето баш на гюме му цъфна в Дубай.
    А туй, че биячите говорили руски е нормално - навсякъде можеш да вербуваш руски наемници/