Last news in Fakti

4 Март, 2017 09:08 2 093 1

Йоан Матев не е планирал убийството на Георги

  • йоан матев-
  • георги игнатов-
  • убийство

Мълчанието на съучениците на Йоан за година и половина забави разследването. През това време ние получавахме над 1500 сигнали за лица, които приличат и са разпознати и всички те трябваше да се проверят. Това заяви шефът на СДВР старши комисар Младен Маринов в ефира на bTV.

"Някои сигнали бяха продиктувани с различна цел, включително съученици от различни училища да се злепоставят един друг", добави той.

"Знам, че обществото иска да се действа бързо, но трябваше да съберем достатъчно доказателства, за да може прокуратурата да привлече лицето и да го обвини. Тези месеци стана ясно, че лицето прилича на това от видеокамерата, но не бе достатъчно", каза Маринов.

"Сред събирането на достатъчно сведения са разговорите, които е водил Георги непосредствено преди да е намушкан и обаждането към приятелката му след като е бил намушкал. Това стесни периметъра в няколко секунди и сана ясно, че убийството не е планирано и килърът не е предвидил нещата си - движението му, мобилния телефон, видеокамерите в района.

Едно подготвено деяние кара престъпниците да се съобразят предварително", допълни той. Маринов изтъкна, че им се е видял странен контрастът в поведението - заличил си е профилът в социалните мрежи, спрял е да ходи на училище.

Запитан ще носи ли съдебна отговорност директорката на училището за това, че е прикривала информация: "Ако се съберат достатъчно доказателства, че умишлено е прикрила с действия или бездействия лицето - да. Към момента обаче нямаме достатъчно данни".

16-годишният младеж Георги Игнатов бе намерен мъртъв на 2 юни 2015 година на пейка в Борисовата градина в столицата. Сигналът на телефон 112 бе подаден около 12.00 часа на обяд, а веднага след първоначалния оглед органите на реда установиха, че младежът е починал вследствие на прободна рана в областта на сърцето.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Красимир Велчев-

    15 0 Отговор
    Разбира се,че убийството,не е ,било планирано предварително.То е извършено спонтанно.Импулсивните действия са характерни за социопатите.Последващото поведение,което е свързано с изключително хладнокръвие при смяната на начина на живот,промяна на външния вид и т.н. говорят за емоционална студенина.Нека си припомним,че Матев е студент по право.Ако завърши много човешки съдби ,ще бъдат повлияни от него.Накратко,пълен триумф на злото.Живеем в сатанински вррмена.