20 Юли, 2017 17:36 6 528 34

Битият на "Тракия" нападнат, защото карал бавно

  • тракия-
  • побой-
  • бременна-
  • магистрала

Обвиняемият Цветан П. пък е задържан за 72 часа

Битият на "Тракия" нападнат, защото карал бавно - 1
Снимка: СБА

Биячите от магистрала „Тракия” са нападнали шофьора, който пътувал с бременната си приятелка, защото е карал бавно и пречел на движението. Това става ясно от съобщение на прокуратурата, която обяви, че нападателят, 57-годишният Цветан П., е привлечен като обвиняем за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, и за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

Брат му Петър П. е настанен в болница и му предстои оперативно лечение, заради което не е привлечен като обвиняем към настоящия момент.

Двете коли се движели в посока към София. В района на Карловския надлез обвиняемият Цветан се подразнил, че водачът на лекия автомобил Opel се движел по-бавно и му пречел на движението, поради което решил да се саморазправи с него. Обвиняемият Цветан го изпреварил, засякъл му пътя и го принудил да спре.

Без да бъдат предизвикани, Цветан и Петър нанесли удари с юмруци по главата и тялото на другия шофьор, който при опит да се защити ударил в лицето Петър.

Изготвена е съдебно-медицинска експертиза, според която не са установени видими следи от травматични увреждания по лицето и тялото на 20-годишната жена. Тя е заявила в показанията си, че ѝ е бил нанесен удар с юмрук в областта на корема, което не е потвърдено от установените по делото очевидци.

Продължават следствените действия за изясняване дали е било упражнено насилие спрямо жената. Установено е, че пострадалият шофьор е с лека телесна повреда – разкъсно-контузна рана на главата.

Цветан П. е задържан за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. До момента той е осъждан за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди, като му е било наложено условно наказание „лишаване от свобода“ с изпитателен срок, в който е извършено настоящето деяние.

Районната прокуратура в Пловдив призовава гражданите, които имат информация по случая, да се свържат с разследващите органи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост читател

    101 11 Отговор
    Най-простия народ на планетата.

    Коментиран от #25

  • 2 12345

    110 7 Отговор
    Евала на пича с опела. Поне е строшил ченето на единия бияч. Да беше строшил главата и на другия. Аман от нагли мутри, дето си мислят, че пътя е техен и който пречи - бой. Май са си намерили майстора.

    Коментиран от #26

  • 3 Селяндур

    47 5 Отговор
    Сега като си излежи и предишната присъда ще го "покарат" него бавничко зад решетките
  • 4 Хлебич

    43 61 Отговор
    Ако беше карал, както всички нормални хора каращи по бавно, в дясното платно дали щеше да изнерви братята толкова че да почнат да му секат пътя и да се бият?
    Сто процента за да се стигне до там, представете си колко време, НАРОЧНО им се е пречкал в лявата лента. Всички сме попадали на такива примати като им светнеш отзад и нарочно почват да ти бият спирачки и да ти пречат.
    А и обвинението за удара в корема на жената е пълна измишльотина
  • 5 sddss

    43 14 Отговор
    Мизерната държава е виновна КАТО НЯМА ГЛОБИ ЗА МАЛУМНИЦИТЕ КОИТО КАРАТ В ЛЯВАТА ЛЕНТА КОГАТО НЕ ИЗПРЕВАРВАТ.
  • 6 Яро

    35 23 Отговор
    И аз карам редовно БАВНО в дясната лента, почти всеки ден и досега никой не се е оплакал. Представям си какво е направило старозагорското леке с хлоопела. Пък и оная бременната защо лъже за удара в корема, единия от "биячите" пострадал в болница, историята смърди много яко

    Коментиран от #11, #13

  • 7 Чичо Сам

    14 7 Отговор
    ЕЙ ТВА ИСКАМ .ТРЕПЕТЕ СЕ САМИ.
  • 8 Камионджия

    32 8 Отговор
    Пътят е за всички,никой няма право да създава правила може да е имал проблем с колата,просто няма толерантност на пътя то как да има като няма кой да ги научи на такава,а такива терикати биячи са ми любими да ги натискам с камиона в мантинелата направо тръгват с 200
  • 9 Пешо Бокса

    5 17 Отговор
    Тва в когато 60 годишен дядка те набие ... смят тоя къф е мухал

    Коментиран от #31

  • 10 Человека

    9 4 Отговор
    Е прозд. Опати га. Казал един мици, когато изпратил гражданин до свой колега да помогне на гражданина да намери адрес, който той самият не знаел къде се намира. Мици. К'во да го праиш. А тези братя трябва да ги лишат от право на шофиране доживотно.
  • 11 Енчо

    21 7 Отговор

    До коментар #6 от "Яро":

    Ти кво бе защитаваш ги че заради бавно каране са набили човека ли. Изглежда и на тебе толкова ти е акъла
  • 12 вес

    29 24 Отговор
    Въпрос на чест за всеки истински селяндур е да кара в най-лявата лента на магистралата с максимума, който може и той е около 100км, а когато изкачва, дори под 80км, защото той не е прост човек и си е удушил суперспортната кола за 500 евро с газчица. Колкото и търпеливо да го изчакаш да се прибере за да го изпревариш, той никога няма да го направи, защото не изпреварва, той си е поставил за задача да дразни всички, защото живота му е скапан, настроението му е скапано и по тази причина дори с цената на живота си, винаги е готов да покаже колко незаобиколим фактор е той. Масово тотално изтрещяване в България. Когато карам по магистралата в Сърбия, там също карат масово в най-лявата лента, но поне винаги ти правят път. Като българските запеци, не съм срещал никъде другаде.
  • 13 rudimental brain

    35 5 Отговор

    До коментар #6 от "Яро":

    Аз пък когато изпреварвам камиони редовно карам с 130-140 и почти винаги някой дебил ме настига и започва да ми святка с фарове.Заради това ми бавно каране и затова че не ускорява никога над тази скорост,трябва ли да очаквам някой да ме набие???
  • 14 Аман от тъпаци

    24 0 Отговор
    В последно време ограничението на скоростта от 140 км/ч почти никой не го спазва по магистралите. Редовно в лявата лента се намират бързаци, които не са чували за това ограничение. И като го спазваш, за тях се явяваш пречка. Този народ ще се изпотрепе сам, без война. И н акрая в тази държавица ще останат само циганите, зашото те коли почти не карат.
    Между другото, някои пък даже не са чували, че по магистрали се кара вдясно. И си карат с 80 км/ч в лявата лента и се чудят, че някой отзда им светка да се махат.
    Изобщо, прост народ станахме. Прост и скоро няма да се оправим.
  • 15 Красо Зелето

    22 3 Отговор
    Ами простотията не седи спокойна, тя винаги трябва да изпъкне.
    Давам прост пример.
    Преди два дни се връщах от морето в Гърция, и точно след Серес, магистралата посока България е направо решето на места.
    Ами карах си в лява лента, където беше надупчена дясната.
    Когато видя, че някой бръмчи бързо, минавам в дясно и после пак в ляво. Но никой не е пресвяткал или свирил.
    Даже имаше един рейс, дето си караше само в ляво и всички ''Бързащи'' въпреки лошата настилка и в двете ленти, яко натискаха зад-него, но никой не минаваше в дясно, където е надупчен пътя, и не можеш да караш защото ще спукаш гума, или нещо ще прецакаш по-окачването. И какъв е извода? Че всеки се прави на голямата работа, но само в България. Иде ли в Гърция или някъде в Европа, си трае като мишле, и събира злоба за България.
  • 16 123

    21 4 Отговор
    В правилника за движение по пътищата пише, че най-лявата лента е за изпреварване с пускане на светлинен сигнал (мигач). Тези които стоят непрекъснато в нея на практика нарушават закона. На водачите не се вменява ролята да се правят на своеобразни регулировчици на пътя, като задържат тези, които карат дори с превишена скорост. Единственият санкциониращ орган е КАТ
  • 17 Роман дизел

    18 2 Отговор
    Ако разрешат свободно носене на оръжие ще се реши демографската криза.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 За всичко има решение

    10 0 Отговор
    Първо - видиорегистратора трябва да стане задължителен за всеки..като в Корея. Пътуваш си , колата заснема пречещите в лява лента, изпреварващите вабанк(основните причинители на катастрофи),каращите в буслентите ..заедно с техните номера . Няма нужда от селски саморазправии..като се прибереш сваляш клипчето ,изрязваш го за 2 минути и го пращаш в КАТ, който налага глоби по видео.

    След тези законови промени ПТП в Южна Корея са намалели драстично и в момента са на едни от най ниските нива в света
  • 20 Шаран БГ

    7 0 Отговор
    "Когато искаш да направиш нещо - намираш средства и начин. Когато не искаш - намираш причини !! " Народните избраници са избрани да вършат НЕЩА, важни за живота на хората в тази страна!! Но като отидат там "горе" първото са заплатите, второто- привилегиите, третото-далаверата! Едва след това, ако не са в командировка или на "среща с избиратели" влизат в заседанията на комисите си или в пленарната зала !! Това е така за 80 % от чорбаджиите и по ведомствата, и в Парламента!! Да, за всичко има решение, АКО ИСКАШ ДА ГО РЕШИШ !! А като не искаш ????
  • 21 гощо

    9 2 Отговор
    Минимална разрешена скорост!!! Като си бавен и муден не си за магистрала,има второстепенни пътища за влачещи се сополи! Що се отнася до братята мноооо искам да ги срещна тия бабаити!
  • 22 Гост

    10 0 Отговор
    Велики Българи, как върви цивилизацията? Ще я има ли "държавата"?
  • 23 Петър

    3 3 Отговор
    В тази ситуация и двете страни изглеждат виновни. За пишман мутрите е ясно, каквото и да става, да скачаш на бой е неприемливо. Ама за да се стигне до бой и този не е бил много в час. Никой не скача на бой за дето си карал в дясно бавно, както и никой не скача на бой, ако се е наложило да те чака едно изпреварване да направиш. Наскоро чаках един около километър да се прибере, в ляво кара с 90 на магистралата, в дясно няма коли. Айде, вземайте ми книжката, че го минах отдясно. Има много дето си мислят, че могат да си правят каквото искат. Вчера пък един се прибра като вече бях на 5 метра зад него. Трябва да си изключа автопилота, да намаля и тогава. Но двойката нищо не ги прави да изглеждат по-зле от тая история с удара в корема. Очевидци друго твърдят, медицинската експертиза друго показва, нелепо е.
  • 24 Мутрафония

    5 0 Отговор
    Двамата идиоти незабавно в панделата. Както и да е карал не е това начинът за разправа!!!
  • 25 Крис

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гост читател":

    Нали знаете че коментирате и своите деца?
  • 26 Крис

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "12345":

    А дали той не е почнал пръв ако са му свирили отзад. Нали знаете какво се оказа за жената и дъщерята на мюфтията.
  • 27 бай Пешо

    8 0 Отговор
    Тука като гледам големи специалисти сте се навъдили да пишете глупости.Първо замисли ли сте се ,че нашите тъй наречени магистрали са с по 2 ленти за движение и 1 дна аварийна а.Ине ви ли хваща яд като гледате на белите хора пътищата.В една проста Германия това се нарича 1во класен път ,но не и аутобан по който между впрочем да караш със 130 в крайна лява лента се счита за нарушение.Там карат само тъй наречените състезатели с по мощтни автомобили и и ред има все пак.И питам защо всички български съзтезава си се по нашите пътища с по 180 км и нагоре когато излезнат в чужбина карат като мишки а.Според мен е защото имат СТРАХ ОТ НАКАЗАНИЕ което тук няма.А бе хора я се замислете малко ,ако тук режима за притежание и носене на лично огнестрелно оръжие беше като в САЩ а.От толкова много агресия по пътищата и не само там не места по болниците, а по гробищата нямаше да ни стигнат.Колко трябва да си прост за да се хвалиш по форумите ,че караш със 150-160 по магистралата при ограничение от 130 км и как присветкаш и бибиткаш по някои който го е страх или е разумен и се движи със 100 а.Защото както и да чета правилника за движение НИКЪДЕ не пише че 130 км е задължителна скорост за движение, а максимум ограничителна.Време е да спрем с масовото неуважение между нас и да станем по добри и толерантни във всички наши действия навсякъде в нашият живот защото нищо добро не ни чака да знаете.
  • 28 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    2 7 Отговор
    Браво само така който кара бавно и се пречка на останалите ритници и шамари

    Коментиран от #29, #30, #33

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #28 от "Т.о.ш.и.б.и.я.н":

    Следващия си ти.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 коо

    1 0 Отговор
    Абе ако е карал с 120 - 140 в лявата лента никои нищо няма да му направи. 100% е бил с не повече от 90 - нещо което е крайно опасно! Но никой няма права да се саморазправя по този начин! Както трябва да има наказания за висока скорост така трябва да има и за прекалено ниска. Не е нормално да влизаш в лявата лента със скорост под 100 - ТОВА Е ОПАСНО!!! Не е нормално минималната скорост по закон да е 50 при нормални пътни условия!!!
  • 33 Случаен РОМ

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Т.о.ш.и.б.и.я.н":

    Да го пудиш.значи да го ду...ш.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.