19 Декември, 2011 14:31 1 779 0

В Перник на месец гори по кола от умишлен палеж

  • перник-
  • гори-
  • палеж-
  • умишлен-
  • кола

Вчера, час след полунощ, в близост до полицейското управление в Перник някой запали БМВ-то на адвокатски син. Това е само част от огнената серия на умишлени палежи на автомобили в София и страната.

Пожарите на автомобили в пернишко не са от вчера. Най-масовият, който перничани помнят бе в кв. Изток, на ул. "Кл.Готвалд", когато две коли пламнаха като факли посред нощ, а пожарът се разпростря и засегна още четири коли в непосредствена близост до запалените умишлено Опел "Сингус" и Опел "Зафира, коментира ZaPernik.com. И двата автомобила бяха собственост на 35-годишен криминално проявен перничанин. Останалите коли, които пострадаха в огнената стихия бяха Фолксваген "Пасат", "Лада", Тойота "Корола" и Тойта "Корола - Версио".

От полицията тогава предположиха, че става въпрос за неуредени сметки с известния с кражби и измами собственик на двата опела.

Още три палежа на коли са станали в района на Перник през годината.
Опел "Кадет" горя на ул. "Трайко Живков" в края на месец януари, пред дома на собственика.
В края на месец май изгоря сериозно "Мерцедес" в село Рударци, а в следващият месец в село Лесковец някой драсна клечката на "Ауди А8".

Общото между тези пожари е, че всички са лумнали посред нощ и че причините за тях не са установени, но основно се работи по версията "умишлен палеж".

Според полицията при подобни набези е трудно да бъде установен извършителя на пожарите, особено когато колите са изгорели до основи.

Застрахователите вече отказват обезщетения по автокаско заради палежите на коли в София. Първият потърпевш е синът на топадвоката от Перник Александър Александров, твърди "Стандарт".

БМВ-то на Калоян изгоря през нощта срещу неделя пред дома му в кв. "Красно село". Момчето се върнало от среща с приятели и оставило возилото пред блока. Няколко минути по-късно съседи го извикали, защото предната част се запалила.

От полицията тогава обявиха, че се работи по версията и за умишлен палеж. Традиция е обаче при такива случаи да се разследват всички вероятности. Няма никакви данни за умисъл, автомобилът е пламнал от късо съединение в ел. инсталацията, обяви адвокат Александров. Той има солиден стаж и в следствието и през ръцете му са минали хиляди огледи и експертизи.

Изгоряло е само таблото и част от купето до предните седалки. Дори чистачките са непокътнати, което е абсурдно, ако колата е била залята със запалителна течност, категоричен е юристът. На същото мнение са и от прокуратурата и разследващите.

От пернишкия офис на застрахователната компания обаче отсекли, че е умишлен палеж, и отказали да платят обезщетение. Причинените нарочно щети не влизат в застраховката.

Плащаме по 1 100 лева за автокаско, сега ни разиграват, скочи семейството. Александров се чуди как застрахователен агент от един поглед отсъжда, че е палеж, след като специалистите са на обратното мнение. Категоричен е, че серията удари на подпалвачите от София са дошли дюшеш на застрахователите и сега те злоупотребяват с това в цялата страна. Той ще изчака експертизата на полицията и ще съди дружеството.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА