Last news in Fakti

21 Септември, 2017 14:22 1 416 5

Наркоман с 16 присъди иска да излезе на свобода

  • рецидивист-
  • затвор-
  • бобов дол

Зад решетките му осигурили работа да лепи торбички, но той отказал

29-годишен наркоман, който лежи в затвора в Бобов дол с поредна присъда за кражби, поиска да излезе предсрочно на свобода.

Рецидивистът е пуснал молба до съда в Кюстендил за условно предсрочно освобождаване, като му остават 3 месеца от 2-годишната присъда. Младият мъж има 16 присъди, като голяма част от тях са за откраднати самобръсначки от големи магазини в Перник и София, съобщи "24 часа".

Пред съда ръководството на затвора обаче обяснило, че лишеният от свобода не се е поправил и не бива да бъде пускан предсрочно навън. Наказван е многократно, давал е положителни тестове за хероин, проявявал агресия.

"В поведението му няма никаква промяна, точно обратното, дори имаме завишаване на оценката на риска вследствие на нарушенията на реда и дисциплината в затвора. Опитите да му помогнем за преодоляване на зависимостта, не дават резултат", казват от затвора в Бобовдол.

Адвокатът на затворника пък заявява, че става въпрос за болен човек.

"Не само три месеца, и още три години да стои в затвора този проблем ще продължава да съществува, ако не се предприемат съответните мерки да бъде лекуван", допълнил защитникът.

Пред магистратите затворникът направил интересно изказване. Признал, че е наркозависим и обяснил, че зад решетките се научил да употребява венозно хероин, да приготвя алкохол от джибри. Признал, че на свобода е извършвал кражби, за да си осигурява пари.

"Досега не съм чел книги, та сега ще чета. Три пъти колабирам, защото взимам много наркотици. Вредя на себе си. Ще си съсипя психиката", казал затворникът.

Зад решетките му осигурили работа да лепи торбички, но той отказал.

"В този затвор нищо не става. Това е някакъв селски затвор. Ще умра в затвора. Един мангасар ми разцепи главата. Имам 11 см рана на главата, нищо не му направиха на него. Аз оня ден го ударих с един стол в главата. Г-жо съдия, от този затвор нищо не става. Някой само една бомба трябва да му хвърли", са част от думите му, записани в съдебния протокол от заседанието.

Магистратите са категорични, че молбата на рецидивиста за предсрочно освобождаване не трябва да се уважи и го оставиха да си доизлежи останалите 3 месеца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Темида

    7 0 Отговор
    Съда в БГстан е осъдил някой. Веднага го пускайте моля.
  • 2 Бесен Язовец

    6 3 Отговор
    Що пък да не иска да го пуснат ББ краде 9 г.от хазната и заборчва иска рушвети по 50 мил$ а дрогата да лежи що ?
  • 3 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    3 0 Отговор
    Обесете го и го пуснете в морето на свобода
  • 4 КУЧЕ

    1 0 Отговор
    ВСИЧКИ НАРКОМАНИ В ЗАТВОРА И ПОД ЗЕМЯТА
  • 5 Патриот

    0 0 Отговор
    Не може да бъде!!! Българският съд е осъдил човек с явна вина. Наркоман е човека, но не може да даде под масата, както всички знаем.
    зщо е това рзделение - значи останалите може с по 15-20 присъди да щъкат свободно, а той с едав 16 в затвора?
    Хора с убийства получава условна присъда, той за кражба ефективна.
    Е нали някой трябва да полежи в затвора за да измие лицето на кривосъдната ни система.