Last news in Fakti

3 Октомври, 2017 09:35 1 206 2

Задържаха 8 афганистанци на АМ "Тракия"

  • ам "тракия"-
  • афганистанци-
  • бежанци-
  • мигранти-
  • трафик

Арестувани са и двама българи, които ще бъдат предадени на прокуратурата

Задържаха 8 афганистанци на АМ "Тракия" - 1
Снимка: БТА/АР

8 афганистански граждани са задържани на „Траянови врата” на автомагистрала „Тракия”, съобщи пред bTV главният секретар на МВР Младен Маринов.

Чужденците са били без документи за самоличност. Арестувани са и двама българи, които са им помагали с логистиката и транспортирането. Предполага се, че афганистанците са влезли у нас през границата с Турция. Задържаните българи ще бъдат предадени на прокуратурата.

Афганистанските граждани ще бъдат настанени в център от закрит тип. Ако пуснат молби, че искат убежище, ще бъдат предадени на Агенцията по бежанците. Ако не пуснат такива молби, ще бъдат предадени в дирекция „Миграция” и съответно ще следва процедура за изпращане обратно, обясни Младен Маринов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дедо Грую

    4 0 Отговор
    Да ги връщат веднага от къде са се навлекли! А на логистите по 20 години пандела.
    Пък волен нали скоро се изцепи, че оградата спирала орките?!
  • 2 Любимец.....

    3 0 Отговор
    Оградата ги спира,но марица не може... Плават си спокойно и после ако имат късмет Меркел ги посреща.Лошото е,че някои от тях ги хващат тук и трябва ние да ги подслоним,това е по лошото.