27 Ноември, 2017 12:38 2 622 3

ГДБОП удари наркогрупа

  • наркотици-
  • гдбоп-
  • кокаин-
  • марихуана

Властите са задържали четирима души

ГДБОП удари наркогрупа - 1

Четирима участници в организирана престъпна група за наркоразпространение, действала на територията на Кюстендил и София, са задържани на 25 ноември при специализирана операция на ГДБОП и колегите им от ТС БОП-Кюстендил.

При обиските у четиримата са открити общо около 200 г марихуана и 90 г кокаин, разфасовани на дози за черния пазар, а в рамките на извършените претърсвания са иззети везни, тефтер със записки за продажбите, DVR, мобилни телефони и други доказателства за престъпната им дейност.

Единият от участниците бил засечен от служителите на МВР на улица в Кюстендил, докато управлявал Mercedes-а си. За да изхвърли намиращата се у него дрога, той предприел брутална маневра за бягство. Дал газ, ударил една от полицейските коли, блъснал и нанесъл щети и на паркиран частен автомобил. След като изхвърлил разфасовките с наркотици през прозореца, надявайки се това да стане незабелязано, спрял на стотина метра от инцидента и се предал.

ГДБОП удари наркогрупа

Според събраните до момента данни групата е действала от декември 2016 г., разпространявайки предимно кокаин и марихуана в района.

Специализираната прокуратура е повдигнала обвинения на задържаните и им е наложила прокурорско задържане до 72 часа. Днес, 27 ноември 2017 г., в Специализирания наказателен съд ще бъде внесено искане за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ на трима от тях. На четвъртия участник в групата е наложена „парична гаранция“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Информатор

    3 0 Отговор
    При такива случаи, информатора се пуска под гаранция, и в него нищо не е открито!
  • 2 УНШ

    2 1 Отговор
    Нагли дилетанти Ще работят за собствена сметка и няма да си плащат на когото трябва!?! - така им се полага! Ще се бъркат в схемите на големите... Лаици!

    Коментиран от #3

  • 3 Патриот

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "УНШ":

    Който не се отчита на Бай Суджук така става.